Bluem’s Nieuwe Diensten in 2023: Bescherming, Compliance en Efficiëntie voor Bedrijven

Geplaatst op

Het jaar 2023 stond voor Bluem onder andere in het teken van ontwikkeling. Zo hebben wij 4 nieuwe diensten uitgerold, namelijk:

Centraal Curatele- en Bewinsregister check (CCBR-check)

Bluem’s CCBR check biedt bedrijven een effectieve manier om kwetsbare personen te identificeren en te beschermen tegen ongewenste situaties en financiële schade. Voor slechts €0,165 per check kunnen bedrijven in realtime controleren of een persoon onder bewind of curatele staat, waardoor ze proactief kunnen handelen bij onboarding of in een koopproces. De samenwerking met Rechtspraak waarborgt actuele gegevens over onder curatele gestelde personen en bewinden. De dienst minimaliseert risico’s op foutieve resultaten en maakt gebruik van dezelfde betrouwbare technologie als andere Bluem-diensten. Kortom, de CCBR check beschermt niet alleen bedrijven tegen financiële schade, maar biedt ook een essentiële beveiligingslaag voor kwetsbare individuen.

PEP/Sanctie check

Bluem biedt een geautomatiseerde oplossing voor sanctie- en AML-processen met onze PEP & Sanctielijst Screening. Deze dienst zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en tegelijkertijd kosten beheersen. Bluem voert wereldwijde screening uit op sancties, PEP’s en criminelen voor zowel particulieren als bedrijven. Met een eenvoudig pay-per-use-model, gratis ondersteuning, en slechts €0,115 per PEP-check, minimaliseert Bluem de kans op ‘false-positives’. De dienst is relevant voor sectoren zoals asset management, finance, banking, en meer, en versnelt CDD-processen tot wel 75%, terwijl het voldoet aan compliance regels.

Address Lookup

Onze AddressLookup API biedt realtime adresvalidatie tijdens onboarding, waardoor klanten slechts postcode en huisnummer hoeven in te vullen, terwijl het systeem automatisch straatnaam, plaats en provincie aanvult. Met een kosteneffectief tarief van slechts €0,008 per call minimaliseert deze dienst fouten in adresgegevens en gebruikt het betrouwbare gegevens van het Kadaster en CBS. Het systeem is gebruiksvriendelijk, altijd beschikbaar, eenvoudig te implementeren en toekomstbestendig. Gratis testen in de sandboxomgeving is mogelijk om de werking te ervaren voordat je start.

TOP flow

De TOP flow hanteert een vierstappenregistratieproces, waarbij meer dan 80% voor de iDIN-optie kiest, gevolgd door aanvullende gegevensinvoer en zes verschillende checks, zoals Cruks, IBAN-verificatie, PEP-check en sanctielijst-screening. Daarnaast voeren wij ID-scans uit met controles op valse identiteitsbewijzen en fraudeurs. De online casino’s hebben een zorgplicht te vervullen. Nog geen wettelijke verplichting, maar hier pleiten wij wel voor: CCBR-check tijdens registratie om kwetsbare individuen uit te sluiten en problematisch gokken te voorkomen.

Op dit moment is de TOP flow alleen te gebruiken voor vergunde aanbieders van online kansspelen, maar in de loop van dit jaar zullen wij varianten uitrollen voor ander sectoren. Denk aan: finance, automotive etc.

 

Meer informatie? Neem contact op