Horen IBAN en naam bij elkaar?

Banken waarschuwen in de bank als IBAN en naam niet overeenkomen. Bluem ontsluit de IBAN-naam check nu ook voor bedrijven. Met IBAN-verificatie weet je zeker dat een IBAN in gebruik is en op wiens naam die staat. Een instant check via onze API bij de bank, zonder dat de klant hierbij nodig is. Zo detecteer je eenvoudig typo’s bij data-invoer en voorkom je IBAN fraude, mislukte incasso’s, databasevervuiling en vergissingen bij betalingen. IBAN-naam check is een SurePay product in samenwerking met Nederlandse banken.

IBAN Chek

slechts €0,30 per check*
*excl. volumekorting

Offerte aanvragen

Beter zeker zijn

De IBAN-naam check biedt zekerheid. Het is via de API te koppelen aan elk proces of systeem (front-/backend). Ook kan je simpel een IBAN-controle uitvoeren vanuit ons Dashboard. De check geeft direct uitsluitsel. Denk aan vragen zoals:

Klopt de naam en het IBAN-rekeningnummer die de klant intoetst bij onboarding?

We gaan een geldlening verstrekken of een uitbetaling doen. Hoe betrouwbaar zijn de bankgegevens?

Horen IBAN en naam die de klant afgeeft voor incasso bij elkaar?

Zijn de bankgegevens verstrekt voor restitutie hetzelfde als de IBAN-naam gegevens die bekend zijn bij de bank?

Instant antwoord

Hoe werkt IBAN-naam check? Wij checken jouw input realtime met de database van alle Nederlandse banken. De klant is hier niet voor nodig. Bluem’s payment hub is het 1st platform dat deze instant checks voor organisaties mag uitvoeren. Er zijn 3 basis retour meldingen:

Correct

IBAN en naam horen bij elkaar.

Typefout

Er zit een typefoutje in de naam, bijv. Jansen ipv. Janse, dan ontvang je de exacte naam die bekend is bij de bank. Je kan in de administratie de voorgestelde naam overnemen.

Foutmelding

Als blijkt dat naam die bekend is bij de banken helemaal anders is, let dan goed op. Er kan sprake zijn van fraude. Je krijgt de melding dat bij dit IBAN een andere naam bekend is.

Tevens ontvang je terug of het IBAN-rekeningnummer actief is en voor een zakelijk account ontvang je ook de vestigingsplaats. Met het antwoord kan jouw bedrijf verder. Althans bij een positieve terugkoppeling. Als je een foutmelding krijgt, neem dan contact op met de klant en controleer de betaalgegevens op een andere wijze.

Instant check op alle NL-rekeningnummers

Welke rekeningnummers kunnen gecheckt worden? Alle NL-rekeningnummers. Bluem kan al de IBAN-naam-combinaties in jouw klant- en leveranciersbestand checken zolang het Nederlandse IBAN’s zijn. Dit kunnen spaar- en betaalrekeningen zijn. Zakelijke en particuliere rekeningen. Ook Franse, UK, en Italiaanse IBAN’s kan Bluem realtime checken. Er wordt continue gewerkt aan de uitbreiding van de landendekking.

Eenvoudige API; kosten-baten positief

Beter zeker zijn. Maak de IBAN-naam check onderdeel van je bedrijfsproces. Het is super eenvoudig in te bouwen in elk systeem. Bijvoorbeeld in klantacceptatie, de mijn-omgeving waar klanten zelf hun IBAN wijzigen of als extra (optionele) stap in een uitbetalingsproces. Het helpt je om IBAN-fraude, databasevervuiling en betaalvergissingen te voorkomen. Duur? Nergens completer en goedkoper, slechts €0,30 per check! Profiteer vandaag nog. Neem contact met ons op om je IBAN-naam check account te laten activeren.

IBAN Chek

slechts €0,30 per check*
*excl. volumekorting

Offerte aanvragen