pep&sanctionlistscreening

Automatiseer uw sanctie- en AML-proces

Bedrijven moeten zich aan sanctieregels houden, antiwitwaspraktijken (AML) identificeren en terrorismefinanciering (CTF) voorkomen. Er wordt screening verwacht op elk zakelijk relevant tijdstip. Bluem zorgt ervoor dat u aan de Wwft* kunt voldoen en tegelijkertijd de kosten onder controle houdt. Wij checken wereldwijd op sancties, PEP's en criminelen. Zowel particulieren als bedrijven. Gratis support. Eenvoudig pay-per-use-model. Geen bundels of vooruitbetaling. *De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

PEP

slechts €0,115 per check*
*excl. volumekorting

Offerte aanvragen

Wereldwijd PEP & Sanctielijst screening

Screening op internationale sanctie- en PEP-lijsten is verplicht in sectoren zoals asset management, crypto, igaming, business & risk intelligence, finance, banking, verzekeren, accountancy, fintech en vastgoed business.

Er wordt verwacht dat screenings meerdere malen zullen plaatsvinden tijdens de levenscyclus van de klant. Dus niet slechts één keer in de Know Your Customer (KYC)-procedure, maar op elk bedrijfsrelevant moment. Beginnend bij de onboarding van de klant, doorlopend voor elke belangrijke financiële transactie en opnieuw na verloop van tijd. Bluem stelt bedrijven in staat te voldoen aan wettelijke vereisten en tegelijkertijd de kosten onder controle te houden. Onze API checkt op:

Wereldwijde sancties

Internationale en nationale PEP's

Mondiale en regionale criminelen

Kwaliteit bij screening

Wij streven ernaar onze opdrachtgevers de hoogst mogelijke datakwaliteit te bieden. Dit betekent bijv. zo min mogelijk “false-positives”. Om een wereldwijde kwaliteitsstandaard te realiseren, verzamelen, verwerken, koppelen en verifiëren we dagelijks data vanuit duizenden PEP, sanctielijst en justitie bronnen. Via onze REST API of dashboard kunt u personen en bedrijven real-time checken, zodat u voldoet aan compliance regels. Versnel uw CDD-proces tot wel 75% en screen wereldwijd uw zakelijke / particuliere klanten vanuit de Bluem oplossing op PEP, sancties en criminele activiteiten. Jouw compliance team krijgt de PEP, sanctie en criminele data en inzichten voor een betrouwbaar KYC-proces zodat nieuwe klanten soepel en met vertrouwen geaccepteerd kunnen worden. Toepassingen:

Nieuwe klanten/partners: real-time check bij onboarden

Bestaande relaties: periodieke compliance check (frequency: per dag / week / 2 weken / maand / kwartaal / halfjaar / jaar)

Bij belangrijke financiële transacties of events

Controleer geautomatiseerd met onze REST API

Automatiseer uw sanctiecontroles en PEP-screenings met onze ontwikkelaarsvriendelijke REST API. Wij bieden een API-oplossing die naadloos integreert met uw onboarding-, CCD- of KYC-proces. Wat voor data wij leveren? Inbegrepen in de dienst is de levering van basis sanctie-, PEP- en strafrechtelijke gegevens als er een match is. Onze voordelen: Dekking 150+ landen; 100% automatisch & real-time; minimaal # false positives.

Veelgestelde vragen

Voor wie geldt de Wwft?

Financiële en andere instellingen die beroepshalve of bedrijfsmatig diensten verlenen die specifiek in de Wwft zijn genoemd, moeten ongebruikelijke transacties melden bij de FIU-Nederland. In de Wwft staan ​​ook indicatoren om te bepalen wat ongebruikelijke transacties precies zijn.

Wat zijn de verplichtingen van de Wwft?

Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) zijn entiteiten verplicht ongebruikelijke transacties, zowel voltooide als voorgenomen transacties, te melden. Wie dit nalaat, schendt de Wwft.

Wat zijn de eisen voor AML in Nederland?

Belangrijke AML-regelgeving in Nederland
Het identiteitsverificatieproces vereist het verzamelen van informatie zoals namen, adressen, geboortedata en officiële bedrijfsdocumentatie. Verificatie van het economisch eigendom: Het CDD-proces moet zich uitstrekken tot het economisch eigendom van cliëntentiteiten.

Wat is vereenvoudigd due diligence in Nederland?

Voor bepaalde klanten en transacties is het uitvoeren van een vereenvoudigd cliëntenonderzoek op grond van artikel 6 Wwft voldoende. De conclusie dat een vereenvoudigd cliëntenonderzoek op zijn plaats is, zal altijd gebaseerd zijn op een risicobeoordeling.

Welke instantie is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Wwft?

In Nederland zijn de toezichthouders die verantwoordelijk zijn voor de naleving van de Wwft de Nederlandse Bank (DNB), de AFM, het Bureau Financieel Toezicht (BFT), de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie.

Voldoe aan de AML en Wwft

Onze klanten zijn werkzaam in diverse sectoren, maar met één visie: Het bieden van een superieure online ervaring voor klanten. We werken samen met financiële instellingen, verzekeraars, banken, PSPs, handelsplatforms voor cryptocurrencies, igaming-operators en meer. Sanctiecontroles en PEP-screenings hoeven niet omslachtig en duur te zijn. Onze voordelen: Dekking 150+ landen; 100% automatisch & real-time; minimaal # false positives. Neem contact op met ons.

PEP

Slechts €0,115 per check*
*excl. volumekorting

Offerte aanvragen