Facturen sneller betaald krijgen? Drie succesfactoren

Geplaatst op

Wat zorgt er nu voor dat klanten uw facturen sneller betalen? Een efficiënt en effectief debiteurenproces is gebaseerd op 3 pijlers:

  • Duidelijke communicatie, duidelijke factuur
  • Eenvoudig betalen
  • Consequente opvolging

Duidelijke factuur en eenvoudig betalen

Het start bij een duidelijke factuur. Maar vergeet niet de duidelijke uitleg over het proces. Ook belangrijk. De 2e pijler is de betaalwijze. Incasso biedt uw organisatie veel zekerheid. Zeker in combinatie met digitaal machtigen. Dit is daarom voorkeur één. Maar ook online betaalmethoden versnellen het debiteurenproces. Logisch toch. De klant bekijkt de factuur via zijn PC of mobiel en met enkele kliks is die direct betaald. Vergelijk dat maar met een platte email factuur zonder betaallink. Klant moet zijn computer opstarten. De factuur opzoeken in zijn mailbox en printen. En vervolgens het bankprogramma openen en handmatig de betaalopdracht invoeren. Dit zijn best wat handelingen. Niet gek dat een platte email factuur minder vaak direct afgehandeld wordt.

 

Debiteurenproces

Tenslotte een consequente en persoonlijke opvolging van facturen en herinneringen zorgt er ook voor dat er vooruitgang geboekt wordt in de beheersing van het debiteurenproces. Dit is de 3e pijler. Een onderdeel hierbij is het geautomatiseerd herinneren. Bijvoorbeeld u verstuurt betaalverzoek per e-mail. Het viamijnbank platform weet of uw klant de factuur heeft betaald binnen de door u gestelde betaaltermijn. Is dat niet het geval, dan stuurt Bluem of uw organisatie zelf geautomatiseerd een herinnering. Ook kan u herinneren via sms, whatsapp of per brief. Uiteraard altijd inclusief de mogelijkheid om direct met een klik online te betalen. U heeft er dan alles aangedaan om de debiteur te herinneren aan de openstaande vordering, voordat u deze uithanden geeft aan een incassobedrijf.

Facturen sneller betaald krijgen, zie onze betaaldiensten.

Betaalgemak van een digitaal betaalverzoek – Mercatus

Bluem maakt betalen en zakendoen simpel: een inspirerend verhaal