Betaalgemak van een digitaal betaalverzoek – Mercatus

Geplaatst op Betalen en merkbelevenis

In 2017 hebben we in Nederland de mijlpaal van de 1,5 miljardste iDEAL betaling bereikt. Vrienden die je een betaalverzoek versturen via WhatsApp en die je snel en eenvoudig betaalt met iDEAL via je mobiel zijn de normaalste zaak geworden. Het intypen van IBAN-nummer, rekeninghouder en betalingskenmerk in internetbankieren is door de komst van digitale betaalverzoeken gelukkig niet meer nodig. Tegenwoordig staat de betaling gewoon al klaar voor goedkeuring. Ook woningcorporatie Mercatus uit Emmerloord heeft het digitale betaalverzoek ingevoerd. Huurders willen betaalgemak. Ze ontvangen nu een betaalverzoek, die ze snel, eenvoudig en veilig kunnen betalen met een klik, ook via een mobile. Een digitaal betaalverzoek is de acceptgirokaart van nu, aldus Rieko Kester van Bluem Payment Services.

Van klantwens naar introductie

We weten allemaal dat de huur betaald moet worden, maar dan wel graag met zo min mogelijk gedoe. Betaalgemak dus. iDEAL betalen is tegenwoordig zo ingeburgerd en alom als eenvoudig ervaren dat het voor de perfecte kapstok is voor vernieuwing. Het leuke is dat we gewoon de knop hebben omgedraaid: van papier naar digitaal. Huurders vinden het prima. We hebben amper signalen ontvangen van klanten die terug verlangen naar vroeger. Technisch was de stap naar digitaal eenvoudig, daar Bluem Payment Services samenwerkt met softwareleverancier Cegeka-DSA. De output uit Empire wordt automatisch omgezet naar mooie digitale betaalverzoeken die huurders per email ontvangen.

Boost voor de merkbelevenis

Marketing heeft een mooie luchtfoto van de dorpskern als achtergrondafbeelding gekozen voor de betaalpagina. Deze is direct herkenbaar voor huurders. Dit heeft een positief effect op vertrouwen, betaalconversie en merkbelevenis. We merken dat betaalgemak leidt tot snellere betalingen. Dezelfde dag dat wij de huurprolongatie output aanleveren ontvangen wij al de eerste iDEAL betalingen. Verweg de meeste betalingen vinden plaats binnen een week; velen zelfs binnen 3 dagen. Uiteraard zijn we blij met de betaalversnelling.

Lees meer over het introduceren van betaalgemak voor uw facturen, herinneringen en incassostorno's. Woningcorporaties die net als Mercatus Empire van Cegeka-DSA gebruiken kunnen plug & play aan de slag. Geen enkele maatwerk is nodig. De praktijk leert dat een partij in 1 dag live is.

Betaallink, Betaalmail of Betaal SMS?

1-klik iDEAL betaalpagina leidt tot meer conversie