Responsiveness is alles

Geplaatst op Responsiveness

Mobiel is niet langer weg te denken uit ons dagelijks leven. Emails worden nu meer op mobiel gelezen dan op andere devices. Nederland is Europees koploper als het gaat over het gebruik van mobiel internet. Wist je dat er per inwoner van Nederland, drie verbonden apparaten online actief zijn? 

Hoe men leest?

Je emails worden niet langer op vaste tijdstippen op een desktop op kantoor geopend. Nee, ze worden gelezen wanneer het de ontvanger uitkomt, op een plek waar het hem uitkomt. Feitelijk nu, ongeacht plaats. De helft van alle email opens gebeurt vandaag de dag op een mobiel apparaat. Zorg er voor dat je emails vanaf leesbaar zijn op de mobiel. Responsive design helpt daarbij. Organisaties houden nog vaak vast aan een design dat vooral of alleen geschikt is voor desktopgebruik. Dit leidt tot irritatie bij een mobiele ontvanger. Je wilt natuurlijk meteen kunnen zien waar een email over gaat.

Wat is responsive design?

Door gebruik te maken van responsive design past de weergave zich automatisch aan het gebruikte apparaat aan. Responsive design, ook fluid design genoemd, is een designtechniek waarbij de inhoud en layout van een email zich aanpast aan de hand van de resolutie en de oriëntatie van het scherm (landscape of portrait). Zo ziet een email er perfect uit wanneer de ontvanger deze leest op een desktop of via webmail, maar ook wanneer de email gelezen wordt op een mobiel of tablet. Vormgeving en leesbaarheid worden dus door responsive design gewaarborgd. Het verhoogt de user experience en leidt tot een hoger openingspercentage, doorklikratio en uiteindelijk tot een beter conversiepercentage. ​Een win-win situatie dus.

Laat uw mail template gratis door ons checken voor > 50 platforms!

Bluem Payment Services gebruikt automatische test tooling, waarmee wij mail templates met een druk op de knop kunnen checken in > 50 omgevingen met alle schermgrootte: iOS, Android, gmail, outlook, yahoo, java mail, native/web clients, etc. Lever uw HTML aan en wij doen gratis de check voor u! Wij laten u zien in welke omgeving(en) uw huidige HTML mail template een probleem heeft in de weergave. Bel ons op 085 – 2220400 of mail ons op info@bluem.nl. Een correcte weergave van uw betaalverzoek is essentieel voor uw imago en conversie

 

Betaalmails – hoe worden ze gelezen?