Digitaal onboarden van werknemers

Geplaatst op

Werkgevers moeten de identiteit van werknemers controleren. Voordat de werknemer in dienst komt, controleert u het identiteitsbewijs. Bluem faciliteert het onboarden van werknemers online. Vragen om kopie paspoort en/of bankpas is ouderwets, onveilig en gedoe. Digitaliseer met gemak en veiligheid gewaarborgd. Steeds meer HRM / uitzendorganisaties profiteren van online iDIN identificatie, ID scanning en IBAN-Naam Checks. Compliant met regelgeving, efficiënt en het biedt zekerheid over persoons- en bankgegevens.

iDIN identificeren en ID-scanning identiteitsbewijs
Via iDIN worden persoonsgegevens opgehaald vanuit de bank. Het is een afgeleide identificatie v/d werknemer. Werknemer maakt een uitstapje naar de bankapp en geeft akkoord op het delen v/d persoonsdata (die afkomstig is van zijn/haar originele ID-document en keert terug op uw website. Voor buitenlandse ID bewijzen implementeren wij altijd een gebruiksvriendelijk & betrouwbare online ID-scanning process incl. FaceMatch en/of Liveness check. Onze checkin ID scanner is een premium scanner voor alle devices, +8000 ID-documenten en alle lettertype. Partijen als RyanAir, BetCity, Hiltermann Lease e.d. maken er gebruik van. De scanner ondersteunt NFC en MRZ reading, alsmede het ouderwetse OCR scanning.

IBAN-Naam check om rekeningnummer en naam realtime te checken
Met de IBAN-Naam check controleren wij direct op bank database de IBAN en is er duidelijk over: de tenaamstelling, of de IBAN zakelijk/particulier is en actief/inactief. Werknemer hoeft alleen de IBAN in te typen en het systeem checkt deze icm de via iDIN/ID scanning verkregen naam. Dit kost €0,30 per check en voorkomt foutieve uitbetalingen & fraude. Tevens is uw personeelsadministratie hiermee compliant aan strikte KYC wetgeving, Wwft en AVG regels.

TIJDELIJKE ACTIE: Ervaar zelf. GRATIS 100 IBAN-checks via portal / 1 mnd

Referenties
Payroll Select, a.s.r., Aegon, NH1816, Achmea, OBM Verzekeringen, ZLM verzekeringen, BMW, Nederlandse loterij, Gemeente Amsterdam en ruim 500 andere partijen maken gebruik van onze KYC diensten.

Meer informatie? Neem contact op