Digitaal incassomachtigen via de bank

Geplaatst op

Digitaal Incassomachtigen is een directe debet oplossing in Nederland waarmee bedrijven periodieke betalingen kunnen innen via online autorisatie. Het is een papierloze en veilige oplossing die het proces van het instellen van directe debetverzoeken vereenvoudigt, administratieve kosten en fouten vermindert.

Met Digitaal Incassomachtigen kunnen bedrijven klanten een online mandaatverzoek sturen voor autorisatie om betalingen te incasseren. Klanten kunnen het mandaatverzoek vervolgens eenvoudig online bekijken en goedkeuren via hun eigen bankomgeving, met behulp van hun persoonlijke identificatiecode of andere beveiligingsmaatregelen.

Het autorisatieproces is veilig en volledig in overeenstemming met Nederlandse en Europese voorschriften, inclusief de Payment Services Directive (PSD2). Dit zorgt ervoor dat klantgegevens beschermd zijn en dat bedrijven volledig voldoen aan de voorschriften met betrekking tot de verwerking van persoonlijke en financiële informatie.

Zodra de autorisatie is verleend, kunnen bedrijven periodieke betalingen innen op de afgesproken data, zonder verdere actie van de klant. Dit maakt het proces van het innen van betalingen efficiënter en vermindert het risico op late of gemiste betalingen.
Digitaal Incassomachtigen is een aantrekkelijke oplossing voor bedrijven van alle maten. Dit, omdat het een hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid biedt. Bedrijven kunnen eenvoudig hun directe debetverzoeken beheren, geschiedenissen bekijken en aanpassingen maken aan betalingsbedragen en data indien nodig.
Over het geheel genomen biedt Digitaal Incassomachtigen een handige en veilige directe debet oplossing voor bedrijven en particulieren in Nederland. Door het autorisatieproces te vereenvoudigen en betalingsverzameling te stroomlijnen.  Kan het bedrijven helpen hun cashflow te verbeteren en administratieve kosten te verminderen, terwijl ze voldoen aan alle relevante voorschriften.

Bluem biedt organisaties de tools die nodig zijn om op een gebruiksvriendelijke wijze digitale machtigingen ophalen bij (zakelijke) klanten. Via ons Dashboard kan men zonder IT-inspanning direct beginnen met het versturen van machtigingsverzoeken. Tegelijkertijd biedt deze online omgeving ook de mogelijkheid om rapporten te draaien, statussen in te zien, en te verzenden in bulk.

Voor partijen die naast of in plaats van het dashboard, machtigingen willen ophalen in een online proces, bijvoorbeeld vanuit de aanmeldflow op de website, hebben wij een REST API, zodat dit proces eenvoudig te automatiseren is.

Meer informatie? Neem contact op