Wet Digitale Overheid (WDO) en iDIN

Geplaatst op

Wet Digitale Overheid (WDO) biedt kansen voor (semi)overheden. Partijen uit deze markt kunnen vanaf 1 juli vertrouwen op iDIN als identificatie- en inlogmiddel, naast de traditionele bestaande middelen. De winst zit hem niet alleen in de kosten, maar ook in bereik en gebruiksgemak.

Het idee is dat deze wet ertoe leidt dat publieke dienstverleners meer zekerheid hebben over iemands identiteit, dat gegevens van burgers beter beschermd zijn en dat bedrijven en burgers uit meer inlogmiddelen kunnen kiezen.
De Wet Digitale Overheid (WDO) is een wet in Nederland die tot doel heeft de digitale communicatie en dienstverlening tussen burgers en overheidsinstanties te verbeteren. Het werd geïntroduceerd in 2016 en is sindsdien geleidelijk ingevoerd.

Een van de belangrijkste aspecten van de WDO is de eis dat burgers een veilige en betrouwbare elektronische identificatie (eID) moeten hebben om online toegang te krijgen tot overheidsdiensten.

Door iDIN als eID-oplossing te accepteren, kunnen overheidsinstanties en andere online bedrijven erop vertrouwen dat ze een veilige en betrouwbare inlogmethode gebruiken die voldoet aan de vereisten van de WDO. iDIN helpt ook om het proces van digitale identiteitsverificatie te vereenvoudigen voor individuen, omdat ze hun bestaande online bankgegevens kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot een reeks online diensten.

Al met al speelt iDIN een zeer belangrijke rol binnen de WDO door een betrouwbare en handige inlogmethode te bieden. Deze helpt om de digitale communicatie en diensten tussen burgers en (semi)overheidsinstanties te verbeteren.
Semioverheden kunnen nu ook iDIN aanbieden aan hun klanten. Zo wordt er enerzijds gebruiksgemak geboden aan klanten, anderzijds zijn deze partijen, zoals zorgverzekeraars, compliant aan de wet.

Bluem is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van iDIN, en dat is niet voor niets. De scherpste prijzen uit de markt gecombineerd met gebruiksgemak en merkbeleving.

Meer informatie? Neem contact op