Digitale machtiging nu in bankapps

Geplaatst op

De digitale machtiging wint snel terrein, zowel op de particuliere als de zakelijke markt. Steeds meer partijen kiezen voor de emandatehttp://www.triodos.nl om een aantal redenen: meer zekerheid over de cashflow, gebruiksgemak voor klanten, want ze hoeven slechts één keer een doorlopende machtiging af te geven en jij kan elke maand incasseren. Administratief neemt het digitaliseren uiteraard veel werk uit handen.

Inmiddels is de emandate beschikbaar in bijna alle bankapps* Dit is een enorm verbeterpunt. De klant kan nu volledig digitaal de (zakelijke) machtiging afgeven zonder dat er een scanner of edentifier aan te pas hoeft te komen. Machtigingen worden dus nog sneller geaccordeerd, want wie heeft tegenwoordig geen mobiele telefoon binnen handbereik?

De Emandate is minder bekend dan bijvoorbeeld betalen via ideal. Dit zorgt ervoor dat sommige partijen huiverig zijn om de digitale machtiging te introduceren bij hun klanten. Nu de emandate ook in bijna alle bankapps zit, betekent dit dat het afgeven van een machtiging officieel net zo makkelijk is als een iDEAL betaling, namelijk gewoon via de bankapp op de mobiele telefoon. Geen reden meer om niet te kiezen voor automatische incasso.

De goedkoopste betaalmethode voor periodieke facturen? Wil je zekerheid dat klanten op tijd betalen? Automatische incasso is de oplossing. Zeker in combi met incassomachtigen.

*behalve Triodos

Meer informatie? Neem contact op