Document Scanning

Geplaatst op

Sinds een aantal maanden biedt Bluem ook een document scanning oplossing. Met deze software kunnen 7000 verschillende documenten uit alle landen van de wereld gescand en gelezen worden. Denk aan: paspoort, rijbewijs, ID-kaart etc.

Dit middel wordt ingezet om klanten een naadloos onboardingsproces te bieden. Heel eenvoudig maakt men een foto van het gevraagde document, bijvoorbeeld een paspoort. De software scant op echtheid. Daarnaast wordt gevraagd een selfie te maken, zodat het gezicht gematcht kan worden met de foto op het paspoort. Hier vindt, wanneer dit wenselijk is, ook een liveness check plaats om er zeker van te zijn dat men niet een foto voor de camera houdt. Je wordt dan gevraagd om bijvoorbeeld je hoofd naar links en daarna naar rechts te draaien en een keer met je ogen te knipperen.

Dit allen gebeurt zo klantvriendelijk mogelijk, met zo weinig mogelijk muiskliks of andere inspanningen. Het gevaar in dit soort processen zit hem namelijk in het conversieverlies. Bluem biedt deze oplossing aan door een samenwerking met Checkin.com. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Zelf zeggen zij het volgende:

‘De gebruikservaring is geoptimaliseerd voor verschillende eindgebruikers met verschillende voorkeuren op verschillende apparaten in verschillende talen. De software optimaliseert en lokaliseert uw processen op een uiterst gedetailleerd niveau met behulp van geavanceerde machine learning. ‘

De AML en KYC wetgeving zorgt voor de behoefte aan een tool waarmee online de identiteit van personen vastgesteld kan worden en waarmee de benodigde documentatie verzameld wordt. De markt kent verscheidene oplossingen, maar geen één converteert zo goed als die van Checkin.com. Daarnaast biedt het ook talloze branding opties.

 

Meer informatie? Neem contact op