Betaalverzoeken blijven stijgen in populariteit

Geplaatst op

Betaaldienst Tikkie groeide in het afgelopen jaar tot recordgrootte. Er werden meer dan 100 miljoen Tikkies betaald. Volgens ABN AMRO, de bank achter de populaire app, ging het bij elkaar opgeteld om een bedrag van ruim 4,2 miljard euro. Dat is ongeveer 800 miljoen euro meer dan in 2020, en toen was ook al sprake van een record.

“Waar Tikkie in de beginjaren gericht was op betalingen tussen consumenten, wordt Tikkie nu ook zakelijk veel gebruikt”, zegt Moreno Kensmil, die namens de bank betrokken is bij de applicatie. Afgelopen jaar groeide het bedrag aan zakelijk betaalde Tikkies met 70 procent naar 400 miljoen euro.

zakelijke tikkies

Dat het aandeel van zakelijke Tikkies toeneemt zegt veel; niet alleen particulieren, maar ook bedrijven raken gewend aan betaalverzoeken. Voor Tikkies geldt dat meer dan één op de drie (37%) binnen vijf minuten wordt betaald. Dat is niet gek, want betalen via iDEAL betaalverzoeken is de makkelijkste methode voor het voldoen van openstaande gelden. Kortom: middels betaalverzoeken versnelt men de cashflow terwijl er tegelijkertijd een betere betaalervaring wordt geboden.

Wij bieden dit betaalgemak voor een groot aantal partijen van klein tot groot. Geautomatiseerd via API of plugin, of stel handmatig betaalverzoeken op via ons online Dashboard. Dit laatste is vooral interessant bij wat lagere volumes.

Interesse, of meer weten? Neem contact op en vraag naar de demo