IBAN naam check ipv 1-cent-iDEAL betaling of foto van bankpas

Geplaatst op

De 1-cent-iDEAL-betaling, als verificatiemethode voor het rekeningnummer, wordt nog steeds gebruikt, maar deze oplossing is wel achterhaald vinden wij. Dit is niet alleen duur, maar het vereist ook een actie van de klant, namelijk een ‘round-trip’ naar de bank om een betaling te doen van 1 cent. De IBAN-naam check bereikt hetzelfde en meer (check of de naam en IBAN bij elkaar horen, of het rekeningnummer actief is en of het een en/of rekening betreft), maar kost minder en vereist dus geen enkele handeling van de klant! Vooral dat laatste is het winstpunt. Gewoon realtime via een API of via een bulk upload middels een (groot) CSV-bestand de check uitvoeren direct op de database van de banken.

Een foto sturen van de bankpas is helaas ook nog een veelgehoord middel om IBAN en naam te verifiëren. Ook voor dit proces is weer actie van de tegenpartij vereist. De foto is niet AVG-vriendelijk, maar de grootste reden om niet te werken met een foto van een bankpas is vanwege de veiligheid. De foto’s worden vaak niet (goed) verwijderd en kunnen later leiden tot problemen, bijvoorbeeld voor frauduleuze praktijken. 

Doe een echte IBAN-naam check, makkelijker voor jouw organisatie én makkelijker voor jouw klanten/leveranciers. De output van deze check is ook uitgebreider dan bovengenoemde ‘tussenoplossingen’.

Vraag naar onze demo.

Meer informatie? Neem contact op