Alcoholwet: 18+ check vóór aankoop

Geplaatst op

Hoofdpunten nieuwe Alcoholwet:

Alcoholwet vraagt om betrouwbare leeftijdsverificatie op de website, vóór aankoop. De oude wet verbood al de alcoholverkoop aan minderjarigen, echter online werd 18+ controle met vinkje of invullen van “geboortedatum” gedoogd. De nieuwe wet vraagt meer, nl. een betrouwbaar leeftijdsverificatiesysteem online voor aankoop. Dat betekent dus een methode die niet zomaar te omzeilen is met de invoer van een valse datum. Alcoholwet stelt de verkoper verantwoordelijk. Alleen controle bij levering is niet afdoende, omdat de wet expliciet vraagt om een verificatie te doen voordat de aankoop een feit is.

Zie wet artikel 5.1 en 5.2: https://wetten.overheid.nl/BWBR0045211/2021-07-01


Samenvatting: alcoholverkoop online & 18+ check met iDIN

  1. Nieuwe Alcoholwet is van kracht per 1 juli 2021; Deze vraagt om betrouwbare leeftijdsverificatie 18+ online, vóór aankoop; Dat kan met o.a. iDIN op de site; Handhaving door Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (De boetes voor overtreding van deze nieuwe richtlijn zijn niet mals!)
  2. Eenvoudig aansluiten iDIN via plugins, PHP library of REST API; Gratis support integratie webshop
  3. 18+ leeftijdsvalidatie €0,198 per check (ex. Volumekorting)
  4. Goedkoop, eenvoudig voor klant én voldoet aan 18+ regel v/d Wet

Eenvoudig aansluiten
iDIN 18+ check biedt uitkomst. Zo weet uw checkout direct of de koper 18+ is en voorkomt u een NVWA boete. Integratie is simpel met plugins voor WooCommerce, Magento, Shopify, Lightspeed, Sylius, of PHP. 

Meer informatie? Neem contact op