Statement DNB: iDIN officieel compliant aan Wwft

Geplaatst op

De Nederlandsche Bank heeft vorige week publiekelijk verklaard dat eID-middelen die het niveau substantieel of hoger dragen in het eIDAS-framework, ingezet mogen worden om de identificatie te verzorgen die nodig is voor Wwft. Dit is een groot winstpunt.

Al langer werd iDIN officieus erkend als betrouwbaar online identificatiemiddel, maar sinds de DNB, de toezichthouder op deze markt, op haar website heeft gepubliceerd dat iDIN voldoende betrouwbaar is om te voldoen aan de Wwft-regelgeving, weten organisaties, die deze wet moeten volgen, 100% zeker dat iDIN een zeer geschikt middel is.

LEES HIER DE PUBLICATIE VAN DE NEDERLANDSE BANK

iDIN kan nu officieel ingezet worden in de online onboarding en acceptatie straat. Dit is een veilige en snelle manier om klanten te identificeren. Het werkt net zo eenvoudig als het doen van een iDEAL betaling: Klik op de bank, je ziet welke persoonsgegevens de partij controleert en geeft hiervoor het akkoord. Alleen de gevraagde persoonsgegevens worden teruggekoppeld. iDIN werkt alleen in combinatie met een particulier rekeningnummer. iDIN is een eID middel dat voldoet aan eIDAS level ‘substantial’.

Bluem kan partijen op meerdere manieren aansluiten. Zonder integratie kan men gebruik maken van het cloud Dashboard en hiermee handmatig e-mails versturen met daarin het verzoek tot online identificatie. Als bedrijf maak je het verzoek snel aan via een webformulier. Voor de grotere partijen adviseert Bluem om het online identificatieproces te automatiseren door de integratie van een slimme API.

Meer informatie? Neem contact op