Bluem & PiM slaan handen ineen

Geplaatst op

Bluem en PiM gaan de samenwerking aan om sneller en veiliger identificeren breed beschikbaar te maken in Nederland

Vandaag kondigen payment service provider Bluem en de identiteits-app PiM (Persoonlijke Identiteit Manager) een samenwerking aan. Consumenten en bedrijven kunnen op een efficiënte, nieuwe, en veilige manier (digitaal) identificeren, inloggen en betalen. Een klantvriendelijke app in combinatie met online leeftijdsverificatie  heeft veel potentie om de e-commerce klantreis te optimaliseren met oog op aankomende wetgeving.

Naast het identificeren met iDIN biedt Bluem nu ook PiM aan als eID methode. Dankzij de samenwerking met PiM, een oplossing mogelijk gemaakt door KPN, kunnen bedrijven die PiM gebruiken alle gangbare digitale identificatie methodes combineren. Consumenten hoeven daardoor niet meer meerdere apps te downloaden of meerder accounts te gebruiken. Bovendien heeft de consument dankzij PiM de volledige controle over welke gegevens met welke dienst gedeeld worden. 

Digitale identificatie veilig én makkelijk
Rieko Kester, Bluem: “Veel (online) processen staan of vallen met integere gegevens. PiM ID is een Scan, Vink én Go app. Als consument kan ik met PiM via de mobiel, altijd en overal, snel en eenvoudig, mijn gegevens delen. Dit is de toekomst. Er zijn legio toepassingen, bijvoorbeeld bij leeftijdsverificatie die moet plaatsvinden vóór het online aankoopmoment. Daarom dat wij als Trust Partner graag investeren in PiM als identificatie- en zekerheidsdienst en haar inzetten bij onze opdrachtgevers.”

“Dankzij de samenwerking met Bluem kunnen we ons product uitbreiden met nieuwe functionaliteiten en een breder publiek aanspreken. Bluem heeft een unieke positionering als PSP met veel toekomstbestendige identiteits-diensten in haar portfolio. Dit past goed bij de visie van PiM om digitaal identificeren zowel superveilig als supermakkelijk te maken,’ aldus Kim Stolk van PiM.

Over PiM:
PiM is een identificatie-platform, powered by KPN, dat met dit initiatief wil bijdragen aan een veilige netwerkomgeving. PiM maakt een wachtwoordloos Nederland mogelijk, waarbij veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voorop staan. Zo kunnen consumenten met één simpele scan gemakkelijk inloggen, formulieren invullen, registreren en identificeren. De technologie achter de identificatie-software maakt het mogelijk om PiM op verschillende manieren in te zetten. 

Meer info op: https://pim.app/zakelijk/ & https://bluem.nl/pim-nl/