Alcoholwet: per 1 juli online leeftijdsverificatie verplicht

Geplaatst op

In december 2020 hebben de Tweede en de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel tot de wijziging van de Drank- en Horecawet. De verwachting is dat de wijzigingen op 1 juli 2021 in werking zullen treden. De naam van de Drank- en Horecawet zal met ingang van die datum veranderen in "Alcoholwet".

Met ingang van deze wet veranderen er een aantal zaken, maar de belangrijkste toevoeging is dat er een leeftijdsverificatie moet plaatsvinden vóór het online aankoopmoment. Een vinkje is niet meer voldoen. De verantwoordelijkheid voor deze check ligt bij de verkopende partij. De verkoper moet op een betrouwbare wijze de leeftijd van de koper achterhalen, zodat alleen aan meerderjarigen verkocht wordt. 

Tegenwoordig bestaat er een betrouwbare, gemakkelijke én goedkope 18+ check: iDIN.
Dit is een dienst van de banken waarmee consumenten veilig én snel online hun persoonsgegevens kunnen delen met jouw bedrijf. iDIN voldoet aan EU wetgeving.

iDIN is gemakkelijk te gebruiken voor online drankverkopers. Geen implementatie vereist!
Maak gebruik van eenvoudige plugins, zoals: PHP, Magento, WordPress, Lightspeed, Sylius en Shopify en start vandaag nog met het doen van betrouwbare 18+ checks voor €0,198 (excl. volumekorting).

Meer informatie? Neem contact op