HZ University: IBAN-Naam check via Bluem

Geplaatst op

Eenvoudig IBAN-Naam check via CSV upload. Bij HZ University of Applied Science is gekozen voor het gebruik van de handige viamijnbank Dashboard van Bluem, waar men middels 1-klik een bestand van IBAN-naam combinaties realtime controleert. De organisatie krijgt direct de feedback. Dit versnelt het proces en is laagdrempelig.

Wat doet de IBAN-Naam check?

Horen IBAN en naam bij elkaar? Banken waarschuwen sinds kort in de bankomgeving als IBAN en naam niet overeenkomen. Bluem ontsluit via SurePay de IBAN-naam check voor het bedrijfsleven. Met een IBAN-verificatie weet je zeker dat een IBAN in gebruik is en op wiens naam die staat. Een instant check via onze API bij de bank, zonder dat de klant hierbij nodig is. Zo detecteer je eenvoudig typo’s bij data-invoer en voorkom je IBAN-fraude, mislukte incasso’s, databasevervuiling en vergissingen bij betalingen.

De eenvoudige IBAN-naam check biedt zekerheid. Het is via de API te koppelen aan elk proces of systeem (front-/backend). Ook kan je simpel een IBAN controle uitvoeren vanuit ons Dashboard. De check geeft direct uitsluitsel. Denk aan vragen zoals:

  • Klopt de naam en het IBAN-rekeningnummer die de klant intoetst bij onboarding?
  • Horen IBAN en naam die de klant afgeeft voor incasso bij elkaar?
  • We gaan een geldlening verstrekken of een uitbetaling doen. Hoe betrouwbaar zijn de bankgegevens? Is er al een transactiehistorie?
  • Zijn de bankgegevens verstrekt voor restitutie hetzelfde als de IBAN-naam gegevens die bekend zijn bij de bank?
Instant antwoord

Hoe werkt onze eenvoudig IBAN-naam check? Wij checken jouw input real-time met de database van alle aangesloten Nederlandse banken. De klant is hier niet voor nodig. Bluem’s payment hub is het eerste platform dat deze instant checks voor organisaties mag uitvoeren. Er zijn 3 basis retour meldingen:

  • Correct: IBAN en naam horen bij elkaar
  • Foutmelding: Als blijkt dat naam die bekend is bij de banken helemaal anders is, let dan op.
  • Typefout: Er zit een typefout in de naam; je ontvangt de naam die bekend is bij de bank.

Tevens ontvang je terug of het IBAN-rekeningnummer actief is, zakelijk of particulier, 1 of meerdere kaarthouders heeft en voor een zakelijk account ontvang je ook de vestigingsplaats.
Meer informatie? Neem contact op

Eenvoudig IBAN-Naam check via CSV upload