Roomfy start eerste beveiligde en gratis huur-en verhuurplatform in Nederland

Geplaatst op

De Amsterdamse start-up Roomfy lanceert het eerste gratis verhuurplatform waarbij gebruikers op hun identiteit gecontroleerd worden met speciaal ontwikkelde iDIN- software.Roomfy heeft hiervoor een partnership opgezet met iDIN specialist Bluem.Hiermee zet het platform een nieuwe standaard in de huurwoningenmarkt waarbij slechte intenties en fraude worden uitgesloten en voor zowel de huurder als verhuurder eerlijkheid en veiligheid gewaarborgd wordt.

Het platform brengt huurders en verhuurders bij elkaar en levert huurcontracten die dankzij digitale identificatie rechtsgeldig zijn. Makelaars en particuliere verhuurders kunnen een onbeperkt aantal woningen en kamers gratis toevoegen op het huurplatform. Hier kan de huurder gratis zoeken en reageren op een geschikte huurwoning. Betalen kan veilig en vertrouwd via iDEAL, met Roomfy als tussenpersoon waarbij een klein percentage van de huur gaat naar het verhuurplatform.

Online identificatie via iDIN-software
Roomfy is momenteel het enige verhuurplatform dat gebruikmaakt van online identificatie middels iDIN. Oprichter Noah Nahar: “Het is noodzakelijk dat verhuurplatformen efficiënter en veiliger worden. Daarom is Roomfy gratis voor iedereen en werken wij met de nieuwste software op het gebied van online identificatie via Bluem”, aldus oprichter Noah Nahar. Via iDIN-software wordt de online identificatie van gebruikers bevestigd. Hiermee kan de consument zich bij andere organisaties identificeren via veilige en vertrouwde inloggegevens en kunnen contracten digitaal en rechtsgeldig getekend worden.

Meer veiligheid en eerlijkheid op verhuurmarkt
Door het analyseren van bestaande online platformen als Airbnb, Ticketswap en Kamernet is Roomfy ontwikkeld. Vanuit ergernissen van zowel verhuurders als huurders besloten de oprichters van Roomfy dat het tijd werd voor verandering. “Door het ontwikkelen van slimme software hopen wij op meer eerlijkheid en veiligheid binnen de huurwoningenmarkt. Daar is het de hoogste tijd voor”, aldus Nahar. Op Roomfy.nl kan iedereen nu een account aanmaken.

OverRoomfy
Ons doel is om het huur- en verhuurproces eerlijk te maken. Het idee is ontstaan toen wij zelf kamers verhuurden en geen software hadden om dit allemaal netjes bij te houden. Wie heeft er betaald? Wie zit er in welke kamer? Dat waren vragen waar we tegen aan liepen. Als particulier was het ook lastig om per auto-incasso betalingen te ontvangen. Deze problemen hebben wij verholpen met de software voor Roomfy. Maar we hebben ook gekeken naar de behoeften van huurders. Zo zagen we dat elke kamerwebsite geld vraagt om te reageren op woningen en je weet niet met wie je zaken doet. Dit is iets wat wij juist níet gaan doen, in plaats hiervan betaalt de huurder elke maand zijn huur veilig via het platform.