Wwft compliance AdminNext met iDIN

Geplaatst op

Administratiekantoor AdminNext voor de zorg kiest voor iDIN i.v.m. de Wwft regels. Hier leest u hoe ze identificeren bij AdminNext. Zij zijn dit verplicht vanuit meerdere wetten (de Wet op het financieel toezicht ‘Wft’ en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme ‘Wwft’). Identificeren via (een kopie) van het paspoort is minder veilig en fraudegevoelig. Daarom heeft AdminNext ervoor gekozen om de identiteit online vast te stellen via iDIN.

iDIN is een veilige en snelle manier om klanten te identificeren. Het werkt net zo eenvoudig als het doen van een iDEAL betaling: Klik op de bank, je ziet welke persoonsgegevens de partij controleert en geeft hiervoor het akkoord. Alleen de gevraagde persoonsgegevens worden teruggekoppeld. iDIN werkt alleen in combinatie met een particulier rekeningnummer. iDIN is een eID middel dat voldoet aan eIDAS level ‘substantial’.

Bewijsdocumenten voor toezichthouders

AdminNext gebruikt thans de handige cloud Dashboard van Bluem. Als volume toeneemt zal de API versie aangezet worden. Na identificatie ontvangt het kantoor een bewijsdocument van de identificatie met alle gevalideerde persoonsgegevens voor de eigen administratie en toezichthouders.