iDIN bekrachtiging van contracten

Geplaatst op

IQEQ biedt een klantplatform voor beleggingsfondsen en investeringsmaatschappijen. Zij heeft iDIN ingebouwd via Bluem. IDIN authenticatie voor het digitaal en klantvriendelijk ondertekenen van beleggingsorders. Door iDIN is de positie van het beleggingsfonds en haar bewijslast van de wilsbeschikking van de klant inzake de beleggingsorder beter geregeld. Dit is winst voor alle partijen.

iDIN zorgt voor extra vertrouwen in de afsluitstraat van beleggingsorders
IQEQ biedt een platform voor beleggingsfondsen en investeringsmaatschappijen. Een van de gebruikers is Momentum Capital. IQEQ heeft iDIN support ingebouwd via erkend iDIN DISP Bluem. Voor het digitaal en klantvriendelijk ondertekenen van beleggingsorders is nu de koppeling gemaakt met iDIN authenticatie.

iDIN zekerheid zorgt voor extra vertrouwen van de consument in het proces
Door de inzet van iDIN, is de positie van het beleggingsfonds en haar bewijslast van de wilsbeschikking van de klant inzake de beleggingsorder beter geregeld. Dit is in het belang van alle partijen. Daar iDIN net zo eenvoudig is als iDEAL, wordt het ook niet als een drempel gezien door eindgebruikers. In tegen deel: de iDIN authenticatie stap verhoogd het vertrouwen van de consument in het proces.

iDIN: het nieuwe eID middel met veel toepassingen
De nieuwe AML5 is recentelijk in de Staatscourant gepubliceerd. Deze regelgeving sluit goed aan op de mogelijkheid om iDIN in te zetten voor toepassingen als klantidentificatie, verificatie en digitaal ondertekenen. Er wordt beschreven dat het eID middel moet voldoen aan de eIDAS substantieel vereisten zoals beschreven. iDIN is een gereguleerd, erkend en aanvaard stelsel, waarvan Ernst & Young (EY) heeft vastgesteld dat iDIN voldoet aan eIDAS substantieel.

Neem een kijkje op de website van IQEQ: https://iqeq.com/

Meer informatie? Neem contact op