Crediteuren & IBAN-naam check

Geplaatst op

Meer crediteurenafdelingen en accountants verlangen een IBAN-naam check om vergissingen en fraude bij uitbetalingen te voorkomen. Op een crediteuren afdeling worden rekeningen betaald. Er gaat veel geld om. Waarborgen in het proces is daarom nodig om fouten of erger voor te zijn. IBAN-naam check biedt uitkomst. Partij is dan zeker dat de betaling naar de juiste begunstigde gaat. Denk aan nieuwe leveranciers eenmalig checken. Of jaarlijks alle begunstigden checken voor de accountant of voor de ISO certificering. 
Direct starten via de Dashboard, slechts €0,25 per check. Ook in gemeenteland gebruikt men onze IBAN-naam Dashboard, bijv. Alkmaar, Bladel, Rhenen, Arnhem, Renkum, Winterswijk.

Met een IBAN-verificatie weet je zeker dat een IBAN in gebruik is en op wiens naam die staat. Een instant check bij de bank, zonder dat de klant hierbij nodig is. Zo detecteer je eenvoudig typo’s bij data-invoer en voorkom je IBAN-fraude, mislukte incasso’s, databasevervuiling en vergissingen bij betalingen. Ook wordt de IBAN-Naam Check ingezet in het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft) in Know-Your-Customer (KYC) procedures.
Het is via de API te koppelen aan elk proces of systeem (front-/backend). Ook kan je simpel een IBAN-controle uitvoeren vanuit ons Dashboard. De check geeft direct uitsluitsel. Denk aan vragen zoals:

Klopt de naam en het IBAN-rekeningnummer die de klant intoetst bij onboarding?
Online kunnen klanten een typfout maken, dit kan later in het proces voor veel gedoe zorgen. De IBAN-naam check zorgt ervoor dat ‘de voorkant’ waterdicht is.

We gaan een geldlening verstrekken of een uitbetaling doen. Hoe betrouwbaar zijn de bankgegevens?
Wanneer er een (aanzienlijke) uitbetaling gedaan moet worden, is het wel noodzakelijk om te weten of het geld bij de juiste persoon belandt, want eenmaal overgemaakt is het niet zo gemakkelijk om het weer terug te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan levensverzekeringen of het verstrekken van een lening. Er zijn manieren om zekerheid te bieden om dit gebied, maar vaak zijn deze erg duur. De IBAN-Naam check van Bluem is dit niet.

Meer informatie? Neem contact op