E-signing is booming

Geplaatst op

De markt voor digitaal ondertekenen en de digitale handtekening is ontploft. En dat is NIET alleen vanwege Covid-19. Het is ook logisch dat partijen af willen van het traditionele ondertekenproces op papier. Het is langzaam, het is duur, en tijdrovend. Online ondertekenen zorgt ervoor dat contracten gemiddeld veel sneller ondertekend worden. Het verhoogt zelfs de conversie. Steeds meer processen verlopen digitaal en het vaak opnieuw moeten printen en inscannen van PDF documenten om een handtekening te verkrijgen is inefficiënt en overbodig. Bluem’s digitaal tekenproces is simpel en werkt intuïtief. De ondertekenaar weet precies wat hij/zij moet doen. 1-2-3- en klaar. Beheer al je belangrijke documenten op één veilige plek.

Zeker de laatste maanden is er sprake van een explosieve groei van de vraag naar deze oplossing. Digitaal ondertekenen is voor veel accountancy, notaris en advocaatkantoren een actueel topic. Steeds meer processen verlopen digitaal en het vaak opnieuw moeten printen en inscannen van PDF documenten om een handtekening te verkrijgen is inefficiënt en eigenlijk overbodig.

Of het nu om een HR-, AVG- of in-/verkoopcontract gaat, voorkom het print-scan-post scenario. Digitaal werken vereist wel een rechtsgeldige digitale handtekening. Sommige oplossingen nemen het niet zo nauw. Met onze ondertekendienst verzamel je wel de juiste bewijskracht. Je wilt als bedrijf ondertekenen op het niveau dat past bij de aard van de overeenkomst. Niet ieder document vereist het hoogste niveau van zekerheid. Een goede oplossing is veilig, betrouwbaar, werkbaar én rechtsgeldig conform de van toepassing zijnde regelgeving. Zo schrijft de wet voor dat een arbeidsovereenkomst alleen rechtsgeldig ondertekend kan worden door de werkgever met een gekwalificeerde digitale handtekening. Het hoogste niveau in digitaal ondertekenen, terwijl dit niet nodig is voor menig servicecontract. One-size-fits-all werkt niet. Bij ons kies je per situatie het juiste zekerheidsniveau. Een veelzijdige en flexibele dienst dus.

Meer informatie? Neem contact op