IBAN-Naam check in plaats van een 1-cent-iDEAL-betaling

Geplaatst op

De 1-cent-iDEAL-betaling, als verificatiemethode voor het rekeningnummer, wordt nog steeds gebruikt. Maar deze oplossing is wel achterhaald vinden wij. Dit is niet alleen duur, maar het vereist ook een actie van de klant, namelijk een ‘round-trip’ naar de bank om een betaling te doen van 1 cent. De IBAN-naam check bereikt hetzelfde (check of de Naam en IBAN bij elkaar horen en of het rekeningnummer actief is), maar kost minder en vereist dus geen enkele handeling van de klant! Vooral dat laatste is het winstpunt. Gewoon realtime via een API de check uitvoeren direct op de database van de banken via onze connectie met SurePay.

Partijen kunnen hier vandaag direct gebruik van maken via ons systeem. Je kan het inzetten voor de controle van het rekeningnummer van je klanten (debiteuren), maar ook voor de controle van de rekeningnummers van je leveranciers! Veel Crediteuren afdelingen van grote partijen profiteren al via onze systeem van de IBAN-naam check. Ze voorkomen hiermee dat ze per abuis betalingen doen naar een verkeerd rekeningnummer (niet van de beoogd leverancier). Ook helpt de IBAN-Naam check om fraude te voorkomen. In de accountantscontrole wordt het ook steeds vaker een vereiste voor de goedkeuring van de boekhouding.

Terug naar de cent betaling. Nog steeds zien wij in de praktijk het gebruik van een 1-cent-iDEAL-betaling, en dit vinden wij erg opmerkelijk. Het doel van deze transactie is vaak het verifiëren van de combinatie van het rekeningnummer en de opgegeven naam, maar dit proces is op z’n zachtst gezegd omslachtig. De klant moet een extra handeling verrichten, namelijk een overboeking doen middels iDEAL. De ontvangende partij maakt ook kosten, namelijk de kosten voor het ontvangen van een iDEAL betaling. Deze kosten zijn vaak net zo hoog, of hoger dan van een IBAN-naam check, terwijl de uitkomst hetzelfde is. Voor de IBAN-naam check is de klant niet nodig, hij/zij hoeft geen round trip naar de bank te maken. De check gebeurt ‘onder water’ Win-win dus.

Kortom, de 1-cent-IDEAL-betaling is verleden tijd. Dit proces is duurder, de klant is er voor nodig en dit duurt langer dan de IBAN-naam check.

Wij checken jouw input realtime met de database van alle Nederlandse banken. Tevens ontvang je terug of het IBAN-rekeningnummer actief is en voor een zakelijk account ontvang je ook de vestigingsplaats en het kvk-nummer. Met het antwoord kan jouw bedrijf verder. Althans bij een positieve terugkoppeling.

Bijna alle NL-rekeningnummers kunnen gecheckt worden. Bluem kan al de IBAN-naam-combinaties in jouw klant- en leveranciersbestand checken zolang het Nederlandse IBAN’s zijn. Dit kunnen spaar- en betaalrekeningen zijn. Zakelijke en particuliere rekeningen. Voor buitenlandse nummers (EU IBAN nummers) checkt ons systeem ook of ze geldig zijn.

Meer informatie? Neem contact op