Digitaal tekenen; de nieuwste dienst van Bluem

Geplaatst op

Digitaal ondertekenen is makkelijk, voordeling en rechtsgeldig. Het is de hoogste tijd voor de digitale handtekening. Binnen 1 minuut een contract getekend met identiteitsverificatie via iDIN of SMS. De handtekening voldoet aan de wettelijke vereisten, conform eIDAS en artikel 3:15a Burgerlijk Wetboek.
Scrive (www.scrive.com) is onze internationale partner voor digitaal ondertekenen. Scrive is een premium eSigning solution.

Ondertekenen in de Cloud

Ons tekenproces is simpel. Bluem’s gebruiksvriendelijke en veelzijdige ondertekenservice voor kleine en grote bedrijven is intuïtief. De ondertekenaar weet precies wat ze moet doen. Beheer al je belangrijke documenten op één veilige plaats.

1-2-3
1 Document en bijlagen uploaden

Je selecteert de PDF, je voegt de partij(en) toe die het document moeten ondertekenen en je plaats de velden in het document. Dit kan een tekstveld, handtekeningvak, checkbox of radiobutton zijn. Je voegt optioneel een extra authenticatiemiddel toe.

2 Start met ondertekenen

Begin het ondertekenproces. Je verstuurt het contract ter ondertekening via mail of SMS. De ondertekenaar ontvangt een uitnodigingsbericht op mobiel of PC in jouw huisstijl en klikt op de link om jouw document te bekijken. De ontvanger kan direct aan de slag. Een intuïtieve pijl leidt men er snel doorheen.

3 Getekend contract met bewijsschrift

Wij leggen het proces vast op een verificatie transactiebon. De digitale handtekening (elektronische zegel) verzekert je ervan dat de originaliteit van het document inclusief de beschermde bijlagen en de ondertekening ervan door partijen mathematisch en onafhankelijk van ons bewezen kan worden. Hiermee heeft iedereen direct alle bewijskracht in handen van de rechtsgeldige transactie.

Het juiste niveau van ondertekenen

Of het nu om een HR-, AVG of in-/verkoopcontract gaat, voorkom het print-scan-post scenario. Digitaal werken vereist wel een rechtsgeldige digitale handtekening. Sommige oplossingen nemen het niet zo nauw. Met onze ondertekendienst verzamel je wel de juiste bewijskracht. Je wilt als bedrijf ondertekenen op het niveau dat past bij de aard van de overeenkomst. Niet ieder document vereist het hoogste niveau van zekerheid. Een goede oplossing is veilig, betrouwbaar, werkbaar én rechtsgelding conform de van toepassing zijnde regelgeving. Zo schrijft de wet voor dat een arbeidsovereenkomst alleen rechtsgelding ondertekend kan worden door de werkgever met een gekwalificeerde digitale handtekening. Het hoogste niveau in digitaal ondertekenen, terwijl dit niet nodig is voor mening servicecontract. One-size-fits-all werkt niet. Bij ons kies je per situatie het juiste zekerheidsniveau. Een veelzijdige en flexibele ondertekendienst dus.

Meer informatie? Neem contact op