iDIN: leeftijd verificatie

Geplaatst op

Webwinkels die alcohol verkopen worden zelf aansprakelijk voor het naleven van de leeftijdsgrens. Zij mogen deze verantwoordelijkheid niet meer verleggen naar de bezorger. Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de webwinkel als er alcohol aan een minderjarige wordt verkocht. Staatssecretaris Paul Blokhuis past daarop de wetgeving aan. Zo moeten webshops verplicht bij bestelling controleren of de koper 18 jaar of ouder is door middel van een echte leeftijdsverificatie. Een vraag online of je 18+ bent volstaat niet meer, is niet meer toegestaan volgens de wet. De webwinkel moet op een betrouwbare wijze de leeftijd te checken. iDIN is een online (en voor de consument eenvoudig) realtime betrouwbaar leeftijdsverificatie middel. Het werkt net zo eenvoudig als iDEAL betalen.

Om in te loggen met iDIN gebruik je de gewone inloggegevens van het internetbankieren van jouw eigen bank. Inloggen met iDIN is al een tijdje mogelijk, maar wordt nu op mobiel een stuk eenvoudiger. Je gebruikt namelijk gewoon de mobiel bankieren-app van jouw bank om je ergens aan te melden. iDIN is beschikbaar in de app bij zeven banken. Er is geen kaartlezer meer voor nodig, het kan gewoon met je pincode of zelfs via een facescan, als je beschikt over een mobiele telefoon die hiermee is uitgerust. Deze update zorgt ervoor iDIN nu over nog meer gebruiksgemak beschikt op de mobiele telefoon.

Naast een leeftijdscheck heeft iDIN meerdere toepassingen, zoals veilig inloggen. U wilt inloggen bij een webwinkel, verzekeringsmaatschappij of overheidsinstantie, maar bent uw wachtwoord vergeten …. en wat was ook alweer uw gebruikersnaam? Zou het niet fijn zijn als u overal op dezelfde manier kunt inloggen? Dat kan, direct met iDIN. Bluem biedt veilig inloggen met iDIN aan voor slechts €0,13 excl. volumekorting.

Meer informatie? Neem contact op