Bluem & itsme partnership

Geplaatst op
Wat is itsme?

itsme is een digitale identiteits- en authenticatieoplossing die veel wordt gebruikt op de Belgische markt. Het werd gelanceerd in 2017 als een gezamenlijk initiatief van Belgische mobiele netwerkoperators en grote banken.  Nu wordt het ondersteund door meer dan 20 bedrijven in verschillende sectoren, waaronder e-commerce, overheid en gezondheidszorg.

De itsme-app stelt gebruikers in staat om zich veilig en gemakkelijk online te identificeren, documenten te ondertekenen en transacties uit te voeren met behulp van hun mobiele apparaat. De app is gebaseerd op een combinatie van het mobiele telefoonnummer van de gebruiker, een unieke pincode en biometrische authenticatie (zoals gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning) om de identiteit van de gebruiker te verifiëren.

Een van de belangrijkste voordelen van itsme is dat het een hoog niveau van beveiliging en privacybescherming biedt. De app gebruikt geavanceerde versleutelingstechnieken om ervoor te zorgen dat gebruikersgegevens worden beschermd en niet toegankelijk zijn voor onbevoegde partijen. Bovendien voldoet itsme aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU, die strenge regels stelt voor de verzameling en het gebruik van persoonlijke gegevens.

Wat betreft de adoptie op de Belgische markt, is itsme wijdverspreid gebruikt voor een verscheidenheid aan online transacties.  Zoals toegang tot online bankdiensten, aanmelden voor overheidsdiensten en aankopen doen op e-commerce websites. De Belgische overheid heeft ook itsme geïntegreerd in haar “eID”-programma, waarmee burgers een breed scala aan online overheidsdiensten kunnen gebruiken met behulp van een enkele digitale identiteit.

Partnership

Itsme is goed ontvangen op de Belgische markt, waarbij veel gebruikers de handige en veilige manier van gebruik waarderen. Naarmate steeds meer bedrijven in België digitaliseren, zal itsme een belangrijke rol blijven spelen bij het helpen van gebruikers om veilig en efficiënt toegang te krijgen tot online diensten.

Door de partnership kan Bluem nu ook meer voet aan de grond krijgen in België. Ook Nederlandse klanten met ambities om te opereren in België kunnen nu rekenen op support van Bluem. Bluem is uitgegroeid tot een one-stop-shop voor het digitaliseren van zakendoen. Van persoonsidentificatie; iDIN voor NL, Itsme voor BE en wereldwijd met ID-scanning. Tot het ontvangen van betalingen en digitaal ondertekenen van contracten.

Meer informatie? Neem contact op