Achteraf betalen

Geplaatst op

Afterpay
De naam AfterPay zegt het eigenlijk al: met dit betaalsysteem betaal je pas achteraf, na je bestelling. AfterPay schiet het af te rekenen bedrag voor. Dat heeft als voordeel dat je eerst de bestelling thuis kunt bekijken en eventueel terugsturen zonder dat je hoeft te betalen.

Bevalt de bestelling wel? Je krijgt binnen een paar dagen na de bestelling een betaaloverzicht van AfterPay dat je binnen 14 dagen moet betalen. Dat kan met iDEAL, internetbankieren of een automatische incasso. Betaal je niet op tijd, dan komen er wel rentekosten en incassokosten bovenop. Om AfterPay te gebruiken, registreer je je eenmalig bij je eerste bestelling met AfterPay. AfterPay is te gebruiken bij webwinkels in Nederland en het buitenland. Wel brengen sommige webshops extra kosten in rekening voor betalen met AfterPay.

Klarna
Ook Klarna biedt de mogelijkheid om achteraf, na uiterlijk 14 dagen, te betalen. Deze betaalmethode heeft als doel de conversie te verhogen. Klanten hebben langer de tijd om te betalen, maar acceptanten worden uitbetaald op de overeengekomen datum. Klarna neemt alle fraude en financiële risico’s over.

De beste oplossing?
Die biedt Bluem. Wij bieden retailers oplossingen om direct betalen of achteraf betalen aan te bieden middels machtigingen die tijdens de transactie real-time worden afgegeven via een digitaal machtigingsprotocol. In de bankomgeving van de consument verschijnt dan een machtigingsformulier van de betreffende retailer die hij of zij kan accorderen met één klik alsof het een iDEAL betaling betreft. Het enige verschil is dat de betaling niet gelijk plaatsvindt, maar dat de machtiging is afgegeven. In de bankomgeving van de retailer verschijnt eveneens de afgegeven machtiging met IBAN-nummer, de begunstigde en ID van de machtiging. De retailer kan vervolgens het incassobestand inschieten met benodigd bedrag en tijdstip van incasseren. Zo kan men achteraf betalen door middel van een afgegeven incasso.

 

Meer informatie? Neem contact op