3x sneller betalen

Geplaatst op 3x sneller betalen

Veel iDEAL betalingen dezelfde dag nog.

Er zijn meerdere redenen om een betaallink toe te voegen aan je factuur of herinnering. Zo zorgt het voor betaalgemak en foutloze betalingen. De acceptgiro en een overschrijving zijn uit de mode. Het belangrijkste argument van bedrijven is echter ‘sneller betaald krijgen’. Uit onderzoek blijkt dat een factuur met iDEAL link 3x zo snel wordt betaald door de klant. Dit telt zwaar.

3x sneller!

Sneller betaald krijgen. Hoe zit dat? Uit onderzoek blijkt dat een factuur die een digitale link voor een iDEAL-betaling bevat, gemiddeld drie keer zo snel wordt betaald. Maar waarom? Van oudsher betalen we toch het liefst net voor de uiterste betaaldatum? Wat maakt een factuur met een iDEAL betaallink anders? Een belangrijk deel van het antwoord op deze vraag schuilt zich in de steeds verdergaande mobile revolutie, digitalisering en streven naar gemak. We hebben allemaal al vele iDEAL betalingen gedaan. Deze zijn altijd direct. iDEAL betalen is daarom in ons brein onbewust gekoppeld aan direct betalen. Dat is gewenning. Een iDEAL betaalverzoek krijgt automatisch dit ‘aura’ mee. Banken helpen hier ook een handje aan bij door hun innovaties op het gebied van betaalgemak in reclames vol ‘in the picture’ te zetten. Kijk naar Tikkie. Als we dineren met vrienden delen we de rekening ‘modern’ met een Tikkie betaalverzoek. Eenvoudig en direct met de mobiel, waar en wanneer dan ook. Dit spreekt mensen aan. Plaats onafhankelijk en direct betalen van facturen met iDEAL vanuit de mail, sms of whatsapp is daarom ook een beetje stoer en laten we eerlijk zijn: ‘dat het kan vinden we mooi en we willen daarom niet achter lopen’. Dit gekoppeld aan het betaalgemak weegt voor steeds meer consumenten voldoen op tegen het nadeel van eerder betalen. Eerder dan als we dezelfde factuur handmatig moeten betalen via een overboeking.

Het komt feitelijk neer op een trade-off tussen enerzijds:

  • modern en eigentijds willen zijn,
  • facturen direct willen afhandelen (dit zorgt voor ‘peace of mind’)
  • ervaren van betaalgemak

En anderzijds later betalen maar met het nadeel dat het ons beduidend meer tijd en moeite gaat kosten (nota opbergen, opzoeken, betaling intikken). Daarbij lopen we een risico dat we de nota per ongeluk vergeten of kwijtraken. Kortom, steeds meer mensen kiezen bewust voor het directe betaling via de iDEAL link.   

Trend voor de toekomst

Daarom dat nota’s nu veel vaker dan vroeger al betaald worden op de dag van verzending. Deze tendens zal zich continueren. Nieuwe vormen van betaalgemak zullen een positief effect hebben op betaalsnelheid. Dit betekent dat bedrijven die gebruikmaken van  betaalverzoeken en online betalen per saldo minder klanten in achterstand hebben, minder herinneringen uitsturen en tijd besparen op debiteurenbeheer. Dit zijn dé voordelen van een nota met iDEAL betaallink. Een ander voordeel is dat betaling gegarandeerd foutloos is. En een factuur per email (zonder betaallink), die in een inbox blijft hangen, biedt ook weinig hoop op een snelle betaling. Daarom dat een nota met iDEAL betaallink voor veel bedrijven de slimste facturatievorm is. Hierbij automatische incasso even buiten beschouwing gelaten.

Meer weten, neem contact op