iDEAL-betalingen 34% groei en 380 mln transacties

Geplaatst op iDEAL-betalingen

In 2017 zijn er 380 miljoen iDEAL-betalingen gedaan, dit is een groei van 33,8% ten opzichte van 2016. De mijlpaal van 1,5 miljard iDEAL-betalingen in Nederland is gepasseerd.

Betaalgemak is de nieuwe norm. 

Een factuur per email sturen zonder betaallink is not-done-anymore. Een betaalverzoek per email is de nieuwe norm. Voor te betalen van een eenmalige aankoop, periodieke nota of herinnering is het veel effectiever om een betaalverzoek te sturen die men direct kan afhandelen via de betaallink, dan het enkel rondsturen van de rekening.

iDEAL is weer goedkoper geworden. 

De banken stimuleren de groei door iDEAL goedkoper te maken (zowel per transactie als abonnement). Ook dit jaar zien wij de prijs voor een iDEAL-contract zakken. Indicatie: u betaalt als klein bedrijf ca. €0,30 per transactie en €20 per maand. Zet dit af tegen alle voordelen: klantvriendelijker, sneller geld, minder herinneringen, foutloze betalingen, enz. en de business case is eenvoudig gemaakt. Meer bedrijven kiezen daarom voor eigen iDEAL-contract. En hiermee voor direct geld op hun eigen rekening. Niet via een derdenrekening.

Uptake kleinbedrijf.

Door al deze factoren ondekt nu ook het MKB iDEAL voor betaalgemak van facturen en sluit men en masse een iDEAL-contract met de eigen huisbank. Dit betekent geld direct naar uw eigen rekening (niet via een derdenrekening). Bluem viamijnbank is als technisch connector de linking-pin met het iDEAL-systeem van de bank zodat u aansluit zonder technisch gehannes.

Kortom, iDEAL is een eenvoudige, vertrouwde en populaire betaalmethode. Sluit een iDEAL-contract met uw huisbank en start met het versturen van betaalverzoeken en/of accepteren van online betalingen vanuit uw klantmap. Wij helpen u hierbij graag. Zie onze betaaloplossingen.

iDEAL-betalingen vaker via mobiel dan desktop in 2017

1-klik iDEAL betaalpagina leidt tot meer conversie