Paslezer niet meer nodig voor authenticatie IDEAL betaling op mobiel

Geplaatst op Pin authenticatie

Sinds december is een paslezer, reader of tan-code bij de grote banken niet meer nodig. Bij een iDEAL betaling waar voorheen een code van een paslezer vereist was, kunnen klanten nu eenvoudig hun iDEAL betaling met de app van hun bank goedkeuren.

5 cijferige pincode

Om een iDEAL betaling zonder reader te doen gebruik je een vijf cijferige mobiele pincode. Deze is nodig om in de bank app te komen. Authenticatie blijft plaatsvinden. Het is alleen makkelijker geworden. Een paslezer is alleen voor authenticatie nodig wanneer er een betaling gedaan wordt dat boven het zelf ingestelde daglimiet valt.

Banken die voorop lopen met betalen

Onder andere ABN Amro, Rabobank, ING en Knab maken al gebruik van dit authenticatie principe bij het uitvoeren van een mobiele iDEAL betaling. Zie ons mobiel design voor de betaalpagina.

Responsiveness is alles