4 Onmisbare Tools voor Elke Moderne HR-afdeling

Geplaatst op

De rol van HR blijft zich ontwikkelen, en moderne afdelingen moeten meer doen dan alleen administratie bijhouden. Slimme technologie en tools kunnen HR-professionals helpen tijd te besparen, de werknemerservaring te verbeteren en hun processen te optimaliseren. Bluem biedt diverse oplossingen die speciaal zijn ontworpen om HR-afdelingen te ondersteunen in deze digitale tijd. Hier zijn vier onmisbare tools voor elke moderne HR-afdeling.

  1. iDIN: Veilige en Eenvoudige Identificatie

Een van de grootste uitdagingen voor HR is het snel en veilig identificeren van medewerkers, vooral tijdens de onboarding. iDIN maakt dit proces eenvoudiger en efficiënter door werknemers in staat te stellen zich veilig online te identificeren, zonder gedoe met fysieke documenten of persoonlijke inlevering.

Met iDIN kunnen HR-afdelingen:
  • Werknemers snel en veilig identificeren bij het ondertekenen van contracten en andere belangrijke documenten
  • De onboardingstijd verkorten door digitale identificatie
  • Het gebruik van papieren documenten minimaliseren, wat bijdraagt aan een duurzame en efficiënte workflow
  1. Realtime IBAN-Naam Check: Verificatie zonder Fouten

Fouten in bankgegevens kunnen leiden tot betalingsproblemen, wat tijdrovend en kostbaar kan zijn voor HR-afdelingen. De Realtime IBAN-Naam Check biedt een oplossing door de ingevoerde bankgegevens onmiddellijk te controleren. Dit helpt niet alleen fouten en fraude te voorkomen, maar maakt ook de verwerking van betalingen sneller en betrouwbaarder.

Met de Realtime IBAN-Naam Check:
  • Controleer je bankgegevens direct en nauwkeurig, zonder extra handelingen voor de medewerker
  • Vervang je de noodzaak voor het aanleveren van een kopie van de bankpas
  • Minimaliseer je risico’s op fraude en fouten bij salarisbetalingen
  1. Scrive eSign: Digitale Ondertekening van Contracten

De tijd van fysieke contracten tekenen is voorbij. Via Scrive kunnen arbeidsovereenkomsten en andere documenten digitaal worden ondertekend. Dit maakt het hele proces sneller, efficiënter en minder foutgevoelig, vooral bij het onboarden van nieuwe medewerkers op afstand.

Digitaal ondertekenen biedt:
  • Juridisch bindende, digitale handtekeningen die voldoen aan internationale regelgeving
  • Een volledig digitaal proces, waardoor fysieke aanwezigheid niet meer nodig is
  1. PEP en Sanctielijst Check:

In sectoren met strikte regelgeving, zoals financiën en juridische diensten, is het cruciaal dat HR-afdelingen ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers voldoen aan anti-witwaswetgeving (AML). Bluem biedt een tool voor geautomatiseerde controles op sanctielijsten en politiek prominente personen (PEP’s). Deze tool helpt HR-professionals bij het snel en nauwkeurig screenen van kandidaten, waardoor mogelijke risico’s tijdig worden gedetecteerd.

De PEP en Sanctielijst Check biedt:
  • Geautomatiseerde controles op internationale sanctielijsten, PEP’s en verdachte transacties
  • Real-time screenings die direct inzicht geven of een kandidaat een mogelijk risico vormt
  • Voldoen aan wet- en regelgeving, waardoor juridische complicaties en boetes worden vermeden
Conclusie

De moderne HR-afdeling vraagt om efficiëntie, nauwkeurigheid en compliance. Door gebruik te maken van tools zoals iDIN, de Realtime IBAN-Naam Check, Scrive eSign en de PEP en Sanctielijst Check, transformeer je jouw HR-processen. Deze oplossingen helpen niet alleen om te voldoen aan wet- en regelgeving, maar verminderen ook papieren processen en het aantal handmatige handelingen. Dit zorgt voor een snellere, eenvoudigere werkwijze en een HR-afdeling die klaar is voor de toekomst.

Met de innovatieve oplossingen van Bluem creëer je een moderne en gestroomlijnde HR-omgeving, waar efficiëntie en veiligheid centraal staan.