Sneller, Slimmer, Groener: Digitaal Ondertekenen

Geplaatst op

Papier? Tegenwoordig doen we alles met een klik.

Digitaal ondertekenen stijgt in populariteit. Maar wat houdt digitaal ondertekenen nu echt in en waarom is het een ontwikkeling waar we niet omheen kunnen?

Wat is digitaal ondertekenen?

In de kern vervangt digitaal ondertekenen de fysieke handtekening door een digitale variant. Dit kan met een paar muisklikken, waarbij de identiteit van de ondertekenaar elektronisch wordt geverifieerd. De ondertekenaar kan geverifieerd worden met gebruiksvriendelijke methoden voor identiteitsverificatie zoals iDIN en de ID-Scan.

De effici├źntie spreekt voor zich.

Een overeenkomst die vroeger dagen in beslag nam om te bezorgen en te ondertekenen, kan nu in enkele seconden worden afgerond. Veilig, snel en zonder gedoe.

Wettelijke conformiteit en veiligheid

Conformiteit met de eIDAS-verordening zorgt ervoor dat elektronische handtekeningen binnen de EU erkend worden. Dit garandeert dat contracten, gesloten via digitale handtekeningen, juridische validiteit genieten.

Groen ondernemen

De technologie rondom digitaal ondertekenen ontwikkelt zich snel en biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om hun processen te verduurzamen. Naast de wettelijke erkenning en beveiligingsaspecten is de bijdrage aan het milieu niet onbelangrijk. Daarnaast zien we dat voor elke ton papier die niet geproduceerd wordt, besparen we niet alleen bomen, maar ook water, energie en reduceren we de uitstoot van broeikasgassen.

Conclusie

Digitaal ondertekenen overstijgt de status van trend en wordt steeds meer een vast onderdeel van ons zakelijk doen en laten. Het biedt snelheid, beveiliging en een groen alternatief voor ouderwetse papieren processen.

Leer meer over waarom digitaal ondertekenen stijgt in populariteit!

Onze partner: www.scrive.com