SurePay & Bluem: Strategische samenwerking

Geplaatst op

De strategische samenwerking tussen Bluem en SurePay helpt fraude voorkomen. Een instant check bij de bank, zonder dat de klant hierbij nodig is, helpt je eenvoudig typo’s bij data-invoer, IBAN-fraude, mislukte incasso’s, databasevervuiling en vergissingen bij betalingen te voorkomen. Alle bedrijven kunnen toegang krijgen tot de realtime API.

Horen IBAN en naam bij elkaar?

Banken waarschuwen in de bankomgeving als IBAN en naam niet overeenkomen. Deze IBAN-naam check is een SurePay product in samenwerking met Nederlandse banken. Bluem werkt nu ook samen met SurePay en biedt bedrijven nu via een realtime API toegang tot IBAN-Naam Check. Bluem heeft hiertoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SurePay.

Fraude voorkomen

De samenwerking tussen Bluem en SurePay helpt fraude voorkomen. Met een IBAN-verificatie weet je zeker dat een IBAN in gebruik is en op wiens naam die staat. Een instant check bij de bank, zonder dat de klant hierbij nodig is. Zo detecteer je eenvoudig typo’s bij data-invoer en voorkom je IBAN-fraude, mislukte incasso’s, databasevervuiling en vergissingen bij betalingen.

Beter zeker zijn

‘De IBAN-Naam Check biedt zekerheid aan bedrijven’, zegt Rieko Kester, directeur van Bluem Payments. ‘De IBAN-check kan vanuit elk betaal- of onboardingssysteem aangeroepen worden. Dit geeft hen een middel om te controleren of een IBAN nummer en naam die een nieuwe klant opgeeft, ook daadwerkelijk bij elkaar horen. Ook voor (schade-)uitbetalingen geeft dit hen een middel om nog beter te controleren aan wie men betaalt.’ Kester is enthousiast over de samenwerking, omdat zekerheid en fraudepreventie thema’s zijn die steeds meer aandacht krijgen in het bedrijfsleven. Daarbij past het product perfect in de portfolio en geeft het invulling aan onze missie: Snellere betalingen, betere machtigingen en zekerheid online.

Samenwerking is goed voor de markt

‘Bluem is een betaal- en identiteitsspecialist met een breed scala van klanten, groot en klein verdeeld over veel sectoren. Door de samenwerking met Bluem kunnen we nu eenvoudig de SurePay IBAN-Naam Check aanbieden aan de klanten van Bluem’, aldus David-Jan Janse, oprichter van SurePay. ‘De eenvoudige manier van aansluiten die we via Bluem platform realiseren is goed voor bedrijven. Ze zijn al ‘connected’ met Bluem en hebben nu door de samenwerking ook de optie om  snel en efficiënt te profiteren van de zekerheid die de IBAN-Naam Check hen kan bieden in hun uitkerings- en/of onboardingprocessen.’

Over Bluem payment services

Snellere betalingen, betere machtigingen en online zekerheid, dat zijn de pijlers waarin Bluem excelleert. Viamijnbank is ons platform dat omnichannel betalen, digitaal machtigen, online identificeren (iDIN), digitaal ondertekenen en IBAN-naam checks combineert. Onze processen zijn herkenbaar, duidelijk en eenvoudig. En daardoor echt conversieverhogend. Wil je weten hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen? Neem contact op of bekijk onze cases online.

Over SurePay

SurePay – weet aan wie je betaalt

De IBAN-Naam Check is ontwikkeld door Rabobank SurePay. De check geeft een melding wanneer IBAN en naam niet overeenkomen met de gegevens van de bank of in geval een bankrekening is opgeheven. Sinds Rabobank in het najaar van 2017 de check invoerde, is het aantal verkeerde overboekingen bij Rabobank gehalveerd en de factuurfraude met 70 procent teruggebracht. Intussen is de check reeds meer dan een miljard keer geraadpleegd. De IBAN-Naam Check wordt gebruikt door alle grootbanken in Nederland, door bedrijven en overheden en is nu ook beschikbaar via Bluem.