HR Efficiëntie: Van Papierwerk naar Digitale Processen

Geplaatst op
Veel HR-afdelingen, payrollers, flexwerkers en HR-software houden vast aan verouderde, handmatige processen. Denk aan het uitwisselen van papieren contracten, kopieën van ID’s en bankpassen, en het persoonlijk inleveren van documenten. Maar waarom blijven we vasthouden aan deze ouderwetse methoden als er slimmere en efficiëntere alternatieven beschikbaar zijn?
Moderne technologie biedt een uitweg uit deze tijdrovende en kostbare processen. Door de inzet van digitale identificatie en geavanceerde online tools kunnen HR-afdelingen hun werkstromen verbeteren en optimaliseren.
iDIN: Veilige en Eenvoudige Identificatie
Een voorbeeld van zo’n technologie is iDIN.  Met iDIN kunnen werknemers zich eenvoudig online identificeren, waardoor het gedoe met papieren documenten en persoonlijke inlevering tot het verleden behoort. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte identificatieprocedure, wat cruciaal is voor een naadloze onboarding.
Realtime IBAN-Naam Check: Verificatie zonder Fouten
Een andere waardevolle tool is de realtime IBAN-Naam check. Deze dienst biedt extra zekerheid bij het verifiëren van bankgegevens. Door het minimaliseren van fouten en fraude zorgt de IBAN-Naam check voor een vlotte afhandeling van betalingen. Ook kan de IBAN-Naam check de kopie bankpas vervangen, de check kan volledig op de achtergrond worden gedaan en er is dus extra handeling voor nodig.
Scrive eSign: Digitale Ondertekening van Contracten
Het gebruik van tools zoals Scrive eSign maakt het mogelijk om arbeidsovereenkomsten digitaal te ondertekenen. Dit bespaart niet alleen tijd en kosten, maar zorgt er ook voor dat dossiers altijd compleet en accuraat zijn. Digitale ondertekenen elimineert de noodzaak voor fysieke aanwezigheid en papieren documenten, wat bijdraagt aan een snellere en efficiëntere workflow en minder papierwerk.
Bluem: Integrale Oplossingen voor Onboarding
Bluem is een toonaangevende leverancier die al deze diensten aanbiedt en helpt bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met name op het gebied van onboarding. Door gebruik te maken van Bluem’s integrale oplossingen, kunnen organisaties hun onboarding-processen versnellen en verbeteren. Bluem zorgt ervoor dat de identificatie, verificatie en ondertekening van documenten volledig digitaal en veilig gebeuren. Dit resulteert in een snellere en efficiëntere onboarding, wat niet alleen tijd en kosten bespaart, maar ook een positieve indruk maakt op nieuwe werknemers.