Zijn uw klanten wie ze beweren te zijn?

Geplaatst op

Digitale transacties zijn de norm geworden, en het is cruciaal dat bedrijven weten met wie ze zaken doen. Door de WWFT  is het belangrijk om de juiste tools en diensten te gebruiken om klantidentificatie en -verificatie uit te voeren. Hier bespreken we enkele essentiële tools en diensten die uw bedrijf kunnen helpen om compliant te blijven en fraude te voorkomen.

Klantidentificatie

Het verifiëren van de identiteit van uw klanten voordat u een zakelijke relatie aangaat, is een fundamenteel aspect van klantidentificatie. Moderne tools zoals IDIN bieden een betrouwbare methode voor klantidentificatie door gebruik te maken van de inloggegevens van de bank van de klant. Dit systeem zorgt voor een snelle en veilige verificatie, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw klanten echt zijn wie ze beweren te zijn.

Documenten verifiëren met ID Scanning

ID Scanning stelt klanten in staat om eenvoudig hun identiteitsdocumenten te uploaden voor verificatie. Dit systeem controleert automatisch de echtheid van deze documenten.  Dit helpt om tijden openen van online accounts de persoonsgegevens te verifiëren.

AML: Opsporen en voorkomen van witwaspraktijken

Een Anti-Money Laundering (AML) oplossing is cruciaal om witwaspraktijken op te sporen en te voorkomen. Screening op internationale sanctie- en PEP-lijsten is verplicht in sectoren zoals asset management, crypto, igaming, business & risk intelligence, finance, banking, verzekeren, accountancy, fintech en vastgoed business.
Er wordt verwacht dat screenings meerdere malen zullen plaatsvinden tijdens de levenscyclus van de klant.

Centraal overzicht met CCBR

Het Centraal curatele- en bewindregister (CCBR) biedt een overzicht van klantinformatie en transacties. In het register kan een bedrijf controleren of iemand onder bewind of curatele staat. Doel is het voorkomen van ongewenste transacties. CCBR check stelt bedrijven in staat om personen van wie de geldzaken onder curatele of bewind staan al bij onboarding of in een koopproces te herkennen.

Waarom compliance belangrijk is

Het naleven van de regels voor klantidentificatie en -verificatie is cruciaal om de integriteit van het financiële systeem te waarborgen en om criminaliteit te bestrijden. Bedrijven die zich niet aan deze regels houden, riskeren zware boetes en reputatieschade. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en diensten, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf compliant blijft.

Conclusie

Het is essentieel voor elk bedrijf om te weten met wie ze zaken doen. Door gebruik te maken van betrouwbare identificatie- en verificatietools kunt u er zeker van zijn dat uw klanten echt zijn wie ze beweren te zijn.  Ook beschermt u uw bedrijf tegen fraude en witwassen.

Bluem biedt efficiënte oplossingen zoals IDIN, ID Scan, AML en CCBR om uw bedrijf te ondersteunen bij deze uitdagingen.
Heeft u vragen over hoe Bluem uw bedrijf kan helpen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.