Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

Digitaal ondertekenen is makkelijk, voordelig en rechtsgeldig. Het is de hoogste tijd voor de digitale handtekening. Binnen 1 minuut een contract getekend met identiteitsverificatie via iDIN of SMS. De handtekening voldoet aan de wettelijke vereisten, conform eIDAS en artikel 3:15a Burgerlijk Wetboek. Scrive (www.scrive.com) is onze internationale partner voor digitaal ondertekenen. Scrive is een premium eSigning solution.

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

slechts €0,99 per document*
*excl. volumekorting

Offerte aanvragen

Ondertekenen in de cloud

Ons tekenproces is simpel. Bluem’s gebruiksvriendelijke en veelzijdige ondertekenservice voor kleine en grote bedrijven is intuïtief. De ondertekenaar weet precies wat ze moet doen. 1-2-3 en klaar. Beheer al je belangrijke documenten op één veilige plaats.

1. Document en bijlagen uploaden

1. Document en bijlagen uploaden

Je selecteert de PDF, je voegt de partij(en) toe die het document moeten ondertekenen en je plaats de velden in het document. Dit kan een tekstveld, handtekeningvak, checkbox of radiobutton zijn. Je voegt optioneel een extra authenticatiemethode toe. Voorts definieer je de documentnaam, selecteer je de taal en bepaal je de ondertekeningsdeadline.
Moeten wij automatisch herinneren? Ook bepaal jij wat de tekst voor jouw uitnodigings- en bevestigingsbericht moet zijn. Uiteraard kan dit alles ook vol automatisch via onze API.

2. Start met ondertekenen

2. Start met ondertekenen

Begin ondertekenproces. Je verstuurt het contract ter ondertekening via mail of SMS. De ondertekenaar ontvangt een uitnodigingsbericht op mobiel of PC in jouw huisstijl en klikt op de link om jouw document te bekijken. De ontvanger kan direct aan de slag. Een intuïtieve pijl leidt men er snel doorheen. De ontvanger kan gevraagd worden om gegevens in te vullen of om expliciet akkoord te gaan met voorwaarden of om een document bij te voegen. Als er een authenticatiemethode is gekoppeld, wordt men ook naar de bank geleid voor de iDIN-verificatie. Na ondertekening door alle partijen ontvangt men een bevestiging met het getekende document.

3. Getekend contract met bewijsschrift

3. Getekend contract met bewijsschrift

Wij leggen het proces vast op een verificatie transactiebon. De digitale handtekening (elektronische zegel) verzekert je ervan dat de originaliteit van het document inclusief de beschermde bijlagen en de ondertekening ervan door partijen mathematisch en onafhankelijk van ons bewezen kan worden. Hiermee heeft iedereen direct alle bewijskracht in handen van de rechtsgeldige transactie.

Het juiste niveau van ondertekenen?

Of het nu om een HR-, AVG- of in-/verkoopcontract gaat, voorkom het print-scan-post scenario. Digitaal werken vereist wel een rechtsgeldige digitale handtekening. Sommige oplossingen nemen het niet zo nauw. Met onze ondertekendienst verzamel je wel de juiste bewijskracht. Je wilt als bedrijf ondertekenen op het niveau dat past bij de aard van de overeenkomst. Niet ieder document vereist het hoogste niveau van zekerheid. Een goede oplossing is veilig, betrouwbaar, werkbaar én rechtsgeldig conform de van toepassing zijnde regelgeving. Zo schrijft de wet voor dat een arbeidsovereenkomst alleen rechtsgeldig ondertekend kan worden door de werkgever met een gekwalificeerde digitale handtekening. Het hoogste niveau in digitaal ondertekenen, terwijl dit niet nodig is voor menig servicecontract. One-size-fits-all werkt niet. Bij ons kies je per situatie het juiste zekerheidsniveau. Een veelzijdige en flexibele ondertekendienst dus.

Eenvoudig
Eenvoudig
Feature-rich
Feature-rich
Flexibel
Flexibel
Rechtsgeldig
Rechtsgeldig

Software leveranciers:
ondertekenen integreren
in jouw software?

Ook mogelijk. Als service provider ondersteunen wij business software en cloud platforms met het uitbreiden van hun applicatie met een rechtsgeldige digitale ondertekendienst via onze signing API. Digitaal ondertekenen is een hot item en staat op eenieders agenda. Ook vanwege eIDAS. De overheid en toezichthouders handhaven nu strenger op de rechtsgeldigheid van de digitale handtekening. Menig softwarepakket vertrouwt op onze ondertekendienst. Zij kiezen er voor om niet zelf een ondertekenservice te maken vanwege de juridische complexiteit en certificeringseisen. Deze IT bedrijven kunnen nu toch een ondertekenservice aanbieden binnen hun eigen systeem. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Probeer digitaal ondertekenen gratis

Zeker zakendoen. Onze digitale handtekening voldoet aan de vereisten. Ervaar zelf dat digitaal ondertekenen veilig is en makkelijk, intuïtief en snel werkt. Integreer digitaal ondertekenen in je eigen proces. Bel voor een proefaccount. Als signing specialist helpen wij jouw bedrijf bij het inrichten van het ondertekenproces met de juiste bewijskracht.

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

slechts €0,99 per document*
*excl. volumekorting

Offerte aanvragen