VMD Koster en Bluem IBAN-Naam Check voor uitbetalingen

Geplaatst op

VMD Koster gebruikt de IBAN-Naam Check sinds 2020 voor de Naam-nummer controle van uitbetalingen aan klanten. Bluem is partner van SurePay en levert de IBAN-Naam Check aan bedrijven in Nederland en crossborder.

Verzekeringsgroep die dicht bij haar klanten staat
VMD Koster is een verzekeringsgroep in het midden van het land, gericht op zekerheid over uw financiële situatie. De adviseurs van VMD Koster verzekeringsgroep brengen (financiële) risico’s voor bedrijven, ondernemers en particulieren helder in beeld.

Als verzekeringsadviseur helpen zij u bij het voorkomen en beperken van risico’s. Voor risico’s die u niet kan of wil dragen zoeken ze een passende oplossing. Vaak in de vorm van een verzekering. Hun rol is om ervoor te zorgen dat de risico’s die u door hen laat verzekeren, goed verzekerd zijn en blijven.

Betalingen naar verkeerde of gesloten rekeningen
Voorheen hadden we regelmatig problemen met betalingen naar foute of gesloten rekeningnummers, aldus Marilyn van Diemen, Financial controller van VMD Koster verzekeringen. Bijvoorbeeld een rekeningnummer dat door een klant enkele jaren geleden doorgegeven was aan VMD Koster, en geregistreerd in het backoffice systeem, maar op het moment van de uitbetaling niet meer actief was. Dit nummer werd toen wel gebruikt om de uitbetaling naar te doen, wat natuurlijk vervolgens mislukte.

Uitbetalingen naar foutieve nummers is het andere probleem waar VMD Koster soms mee te maken had. Dit wil je als bedrijf zeker niet. Vandaar dat de IBAN-Naam Check vooraf aan het uitbetalingstraject uitkomst biedt om zeker te zijn dat alle uitbetalingen goed terecht gaan komen. De IBAN-Naam Check is voor ons een snelle en complete controle, aldus Marilyn van Diemen. Als controller kan ik ieder verzekeringsbedrijf aanraden om gebruik te maken van de IBAN-Naam Check want dit biedt een organisatie de zekerheid dat gelden terecht gaan komen waar dat ook bedoeld is. Uitbetalingsproces naar klant is een proces waar je als verzekeraar geen fouten kan permitteren.

Het gaat vaak om grote bedragen, de reputatie van de organisatie staat op spel en als het misgaat kost het vaak veel tijd om het recht te zetten.

Hoe werkt VMD Koster met de IBAN-Naam Check?
Partijen sluiten aan op de IBAN-Naam Check service via Bluem’s API of plugin, of ze gebruiken de online viamijnbank Dashboard van Bluem. In het laatste geval kunnen ze starten zonder dat integratie nodig is. VMD Koster gebruikt Bluem’s cloud Dashboard naar volle tevredenheid. Via de Dashboard kan VMD Koster via het webformulier of CSV upload functie op ieder moment een ‘single’ of ‘batch’ controle laten uitvoeren op 1 of duizenden IBAN-Naam combinaties. Via de Dashboard rapporteert Bluem dan realtime terug of een IBAN-Naam combinatie bij elkaar hoort. Daarnaast geeft de controle inzage in:

  • Account status: Actief of inactief (gesloten/geblokkeerde rekening of rekening zonder transacties)
  • Account type: Particulier of zakelijk
  • Is Joint account: Gezamenlijke (en/of) rekening of een persoonlijke rekening
  • Aantal kaarthouders: 1 of meer

De Dashboard biedt daarnaast diverse handige functies voor zoeken, filtering, reporting en generatie van een bewijsdocument.

IBAN-Naam Check voor klanten en leveranciers
Er zijn meerdere toepassingen voor de IBAN-Naam Check. De IBAN-Naam Check kan gebruikt worden bij het controleren van klantgegevens, maar ook bij die van leveranciers. Toepassingen:

  • Bij klantacceptatie / accountregistratie / onboarding online
  • In self-service klant/supplierportalen (realtime check invoer banknummer)
  • Voor het uitbetalen van klanten (schade, uitkeringen, leningen, e.d.)
  • Bij de crediteurenadministratie (banknummer registratie nieuwe leveranciers)
  • Bij fraude-onderzoek

VMD en Bluem IBAN-naam check:

https://www.vmdkoster.nl/

https://bluem.nl/iban-naam-check/