iDEAL: één miljard transacties in één maand

Geplaatst op

Het gebruik, en het marktaandeel van iDEAL is opnieuw gestegen t.o.v. 2020. Dit is te danken aan het gemakt voor de consument en de lage kosten voor de aanbieder. Met iDEAL ontvang je sneller gelden, die direct op de rekening staan en maak je de klant blij. Geïntegreerd op website via plug-in, of verstuur betaalverzoeken vanuit ERP of vanuit ons Dashboard. Klanten verwachten anno 2021 betaalgemak.

Betaalvereniging Nederland en Currence hebben een aantal jaar geleden 5 segmenten ontwikkeld rond de waarden en houdingen ten aanzien van betalen. In het betalingsverkeer staan ontwikkelingen niet stil. Ook hebben maatregelen in verband met COVID-19 effect gehad op het gebruik van betaalmethoden. Daarom heeft de Betaalvereniging in 2021 het betaalgedrag van de segmenten geüpdatet.

Gebruik iDEAL

Het gebruik van iDEAL is in de eerste helft van dit jaar opnieuw iets toegenomen, zowel bij domestic als cross-border aankopen. Gemiddeld is het aandeel iDEAL in de eerste helft van 2021 70%. In de eerste helft van 2020 was dit nog 68%.

De grootste verandering van het betaalgedrag zit in het contactloos betalen aan de kassa.

Alle segmenten zijn nog steeds zeer tevreden over het gebruik van iDEAL. Gemiddeld waarderen consumenten iDEAL met een rapportcijfer 8,3, dat vergelijkbaar is met de waardering 5 jaar geleden. Hoewel hierbij kleine verschillen tussen de betaalsegmenten te zien zijn, waarderen alle segmenten iDEAL gemiddeld minimaal met een 8.

Meest gebruikte betaalmethode

iDEAL is nog steeds veruit de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Niet voor niets, want met iDEAL (betaalverzoeken) kan men met één druk op de knop openstaande gelden voldoen. In combinatie met een betaalflow die geheel in jouw huisstijl is, resulteert dit in een hoge betaalconversie, en dat is waar het uit eindelijk om draait. Snel geld, direct op jouw rekening, zonder dat daar een derdengelden rekening aan te pas komt.

Initieer betalingen online, vanuit jouw website/klantportaal/app of kies voor het sturen van betaalverzoeken vanuit ons Dashboard.

Meer informatie? Neem contact op