iDIN & veiligheid in stadions

Bericht AD.nl: SC Heereveen, die het duel uit de kwartfinales van de KNVB-beker met 1-0 van Feyenoord verloor, kreeg tal van klachten van eigen fans over aanhangers van de Rotterdamse club die zich provocerend gedroegen en in de thuisvakken van het stadion zaten. 

Ondanks tal van maatregelen slaagde een groot aantal Feyenoordfans erin kaarten te bemachtigen voor de thuisvakken. Seizoenkaarthouders konden maximaal vier kaarten aanschaffen, clubkaarthouders één terwijl aanvragen voor een clubkaart van buiten Friesland niet werden gehonoreerd. Heerenveen heeft bij de wedstrijd tegen Feyenoord op voorhand geen uitsupporters van de thuisvakken in het stadion geweerd. Wel is er aan hen actief gevraagd om zich respectvol en gepast te gedragen. ”Helaas is dit niet overal gebeurd”, meldt de club.

Bron: AD.nl

Mede om deze reden hebben een groot aantal clubs voor iDIN gekozen. Zo kan er met iDIN op een snelle en klantvriendelijke manier zekerheid worden geboden rondom de online kaartverkoop. Voetbalclubs weten simpelweg wie er in het stadion zit en het ticketing systeem kan dankzij logica gevoed met iDIN persoonsgegevens direct bepalen of een persoon de kaarten voor het geselecteerde vak mag aanschaffen. “Dankzij de gebruiksvriendelijke en snelle iDIN-tool van Bluem kunnen onze supporters zich nu nog makkelijker identificeren en kaarten kopen. Bovendien voorkomen we hiermee dat ongewenste gasten zich onder een valse naam bij ons registreren”, aldus Mathijs Slaats van VVV-Venlo. iDIN is de volgende stap in het snel en veilig online kaarten kopen en in het verhogen van de veiligheid in de stadions.

Meer informatie? Neem contact op