De juiste betaalmix

Geplaatst op

Ondertussen blijft het gebruik van betaalsysteem iDEAL groeien. In 2018 werden er voor het eerst meer dan een half miljard iDEAL-betalingen in één kalenderjaar gedaan. Die 524 miljoen betalingen zijn er 39 procent meer dan in 2017. Sinds de start in 2005 zijn er nu ruim 2 miljard betalingen met iDEAL verricht.

Met iDEAL wordt ook steeds vaker mobiel betaald. Al bijna 70 procent van de betalingen verliep eind vorig jaar met de mobiel of tablet. Dat was slechts 54,8 procent eind 2017. Wat ook terug te zien is in de cijfers is de populariteit van apps als Tikkie. In december was één op de zes iDEAL-betalingen (17.5 procent) er één tussen individuen.

In de lift zitten verder digitaal incassomachtigen en de dienst iDIN. Met het in 2017 geïntroduceerde iDIN kunnen consumenten via hun bank veilig inloggen bij andere organisaties, zonder steeds een nieuw wachtwoord te hoeven verzinnen. Afgelopen december werden 322.000 iDIN-transacties gedaan bij 100 organisatie en bedrijven, waaronder Aegon, ASR en het Bureau Kredietregistratie. 'iDIN is het enige inlog- en online identificatiemiddel waarmee je als organisatie in de private sector in één klap 13 miljoen volwassen Nederlanders bereikt', aldus Amos Kater van Currence.

In 2018 werden er verder een kleine 500.000 digitale incassomachtigingen gegeven, 73 procent meer dan het jaar ervoor.

iDEAL, iDIN en incassomachtigen groeien alle drie sterk. Mede doordat steeds meer organisaties een combinatie van de drie inzetten. Een goede ‘betaalmix’ zorgt voor de hoogste conversie. Zo kan bijvoorbeeld een betaalverzoek gestuurd worden naar een klant die normaliter betaald via incasso, maar waarbij het ditmaal niet gelukt is om te incasseren, om wat voor een reden dan ook. Een andere optie kan zijn dat een deel van de klanten betaalt via incasso, en een ander deel betaald met iDEAL via een betaalverzoek. Bluem komt ook klanten tegen die, voordat een incasso wordt afgegeven of een betaalverzoek wordt toegestuurd, even een identiteitscheck willen uitvoeren door middel van iDIN.

Bluem is uiterst flexibel. Wij sluiten onze systemen aan op jouw processen, niet andersom.

 

Meer informatie? Neem contact op