Mijlpaal: 2 miljard iDEAL betalingen

Geplaatst op

Betaaldienst iDEAL heeft onlangs de 2 miljardste betaling verwerkt. Daarmee is het aantal betalingen binnen 3 jaar verdubbeld, terwijl voor de 1ste miljard iDEAL-betalingen 13 jaar nodig was. De mijlpaal is in november gehaald volgens Currence.

Of iDEAL dit groeitempo kan volhouden, is onzeker. De PSD2 richtlijn geeft burgers binnenkort de mogelijkheid meer bankgegevens met externe dienstverleners te delen, waardoor er ook nieuwe betaaldiensten voor iDEAL bij kunnen komen.

iDEAL is populair doordat het klantvriendelijk, goedkoop en breed toepasbaar is. Ook wordt de merchant vooraf gecheckt. Daarnaast is de toename te danken aan betaalverzoeken die verstuurd worden door consumenten en bedrijven.

Per dag worden er 1,5 miljoen iDEAL betalingen gedaan.

 

Meer informatie? Neem contact op