2 miljoen iDIN transacties

Geplaatst op

Afgelopen maand heeft iDIN een bijzondere mijlpaal gepasseerd; 2 miljoen transacties. Iets meer dan een half jaar geleden is de miljoenste iDIN-transactie gedaan. Dit betekent dat iDIN een sterke groei heeft doorstaan. Zo heeft september 2018 bijna 500% meer succesvolle transacties vergeleken dezelfde periode een jaar geleden. Als naar de groei wordt gekeken, kan gesteld worden dat er steeds meer vaart in zit.

 iDIN wordt steeds breder ingezet, door organisaties in allerlei branches. De toepassingen; Inloggen, identificeren en leeftijdsverificaties worden gebruikt om online zekerheid te bieden.

Hoe snel kan het gaan met iDIN?
Estland heeft bewezen dat het ongelofelijk snel kan gaan, door alle burgers een eID-kaart te geven waarmee ze bijvoorbeeld digitaal kunnen stemmen, online aangifte kunnen doen of het elektronisch patiëntendossier kunnen raadplegen.

Ruim tien jaar na de introductie van de Estse identiteitskaart waren er al meer dan 300 miljoen digitale handtekeningen geplaatst en was er meer dan een half miljard keer een identiteit geverifieerd met behulp van de eID. Indrukwekkende cijfers voor een land met slechts 1,3 miljoen inwoners.

 

Meer informatie? Neem contact op