PayPal voor buitenlandse clientèle

Geplaatst op

PayPal is in Nederland en het buitenland een breed geaccepteerd betaalsysteem. PayPal is handig als je in het buitenland wilt bestellen bij een winkel die geen iDEAL accepteert. Je betaalt dan indirect vanaf je bankrekening door geld te storten op je PayPal rekening en vervolgens met PayPal te betalen. PayPal zie je vaak bij webwinkels die zich ook richten op buitenlandse klanten die niet met iDEAL kunnen betalen. Hoe werkt PayPal? Wat zijn de kenmerken en kosten?

Het PayPal systeem wordt behalve door webwinkels ook vaak gebruikt op veiling- en verkoopsites als eBay en Marktplaats. Voor het gebruik van PayPal moet je je wel eerst eenmalig (gratis) aanmelden bij het betaalsysteem op de bijbehorende site.

Je geeft dan een aantal persoonlijke gegevens op en hoe je wilt dat de betaling geregeld wordt. Dat kan via een aparte PayPal rekening waarop je geld stort of door automatisch overschrijven van een bepaald bedrag van je bankrekening of creditcard. PayPal kan je eigenlijk zien als een soort wallet met je e-mailadres als primaire identificatie.

PayPal is in Nederland en het buitenland een bekend fenomeen en ook een breed geaccepteerd. De adoptie en gebruik varieert wel per land. In Nederland is het gebruik bijvoorbeeld lager dan in de USA vanwege het succes van iDEAL. Als een Nederland kan kiezen tussen iDEAL of PayPal, kiest 9 van de 10 voor de eerste betaaloptie. Net als creditcards geldt voor PayPal dat het een chargeback systeem gebruikt. Je krijgt dus je geld terug bij een mislukte bestellingen. Dat geldt ook voor mislukte aankopen op eBay en Marktplaats. PayPal is handig als je in het buitenland wilt bestellen bij een winkel die geen iDEAL accepteert. Je betaalt dan indirect vanaf je bankrekening door geld te storten op je PayPal rekening en vervolgens met PayPal te betalen.

Verkopen per maand                        Alle kosten per transactie

< €2500,00                                   =          3,4% + €0,35

€2500,01 – €10.000                 =          2,9% + €0,35

€10.000,01 – €50.000,00         =          2,3% + €0,35

€50.000,01 – €100.000,00      =          1,9% + €0,35

>€100.000,00                             =          1,5% + €0,35

Meer informatie? Neem contact op