Mobiel betalen in de lift

Geplaatst op

Het aantal online aankopen dat gedaan wordt met een smartphone is in 2017 met 72% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, naar 25,7 miljoen. iDEAL blijft met 56% van alle online aankopen de meest gekozen betaalwijze, gevolgd door de creditcard (11%). Ook wordt tegenwoordig meer dan 50% van emails op de mobiel gelezen, zo ook de betaalmails. Dit kan als een kans gezien worden, want vanwege de gewenning van iDEAL en het betaalgemak dat Bluem biedt, worden steeds meer betaalverzoeken dezelfde dag nog betaald.

Dat mobiel betalen in opkomst is, is al even bekend, maar toch zijn veel betaalpagina’s onvoldoende mobiel responsive en is het vaak nog steeds onnodig moeilijk om een rekening via iDEAL op de mobiel te betalen. De 1-touch-betaalpagina van Bluem is daarintegen uitermate geschikt voor mobiele betalingen. Door het betaalgemak van deze pagina komt de kracht van iDEAL naar voren; de gewenning. Uit onderzoek blijkt dat een factuur die een digitale link voor een iDEAL-betaling bevat, gemiddeld drie keer zo snel wordt betaald. Maar waarom? Van oudsher betalen we toch het liefst net voor de uiterste betaaldatum? Wat maakt een factuur met een iDEAL betaallink anders? Een belangrijk deel van het antwoord op deze vraag schuilt zich in de steeds verdergaande mobile revolutie, digitalisering en streven naar gemak. We hebben allemaal al vele iDEAL betalingen gedaan. Deze zijn altijd direct. iDEAL betalen is daarom in ons brein onbewust gekoppeld aan direct betalen.

Currence iDEAL verwacht dat de smartphone in 2018 ook vaker gebruikt zal worden voor betalingen van aankopen op andere devices. In navolging van Knab en Rabobank, breiden de grotere Nederlandse banken dit jaar hun mobiele apps uit met de mogelijkheid om iDEAL QR-codes te scannen. Directeur Piet Mallekoote van Currence iDEAL: “Mobiel betalen met iDEAL heeft al een grote vlucht genomen. Met de uitbreiding van iDEAL QR kunnen fysieke en online aankopen naadloos op elkaar aansluiten. Ook de kloof tussen desktop/laptop en mobiel wordt daarmee overbrugd.”

Meer weten? Neem contact op

Bron: iDEAL.nl